czy to jest legalne?

amciak
Użytkownik
wygralam aukcje (6552768872) uzytkownika satisfaction_sales. na stronie nie podal zadnej informacji na temat oplat za przesylke (Wielka Brytania). kilkakrotnie napisalam do niego maile z pytaniem ILE kosztowalaby przesylka, zanim jeszce zdecydowalam sie zalicytowac tyle, zeby aukcje wygrac. nie odpowiedzial mi ani razu. aukcje wygralam - nie odzywa sie. napisalam maila z ponagleniem - nie odzywa sie. a teraz jeszcze pojawila sie opinia o nim, ze chcial 14,99 funtow brytyjskich za przesylke w innej aukcji. ktos wystawil mu negatywa, a w opisie aukcji sprzedajace nie podal (sprawdzalam) kosztow wysylki. i co teraz? 1. czy legalne jest niepodawanie kosztow? 2. czy moge zrezygnowac z kumpa przedmiotu? 3. czy on ma prawo bezkarnie sie do mnie nie odezwac i zignorowac to, ze wygralam jego aucje? 4. co tearz mam zrobic? jesli podobne zapytania byly wczesniej to przepraszam. pozdrawiam amciak

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

poprostu jesli kupujesz na ebayach zagranicznych wchodz przez nie 🙂 a z obsluga naszego ebaya emailowalem na ten temat : i uslyszalem : "narazie sie rozrastamy ale planujemy to zmienic.." tak wiec ... nom pozdrawiam 🙂
amciak
Użytkownik
sprawa wyjasniona. 1. maile - odpowiadal, ale serwer poczty traktowal to jako spam. 2. ebay jest zle opracowanym systemem. dlaczego? bo nie pobiera wszystkiego z zagranicznych ofert. weszlam na opinie tego spredawcy. potem na prywatna strone jednego z jego kupcow. stamtad otworzylam jedna z aukcji zakonczonych - i zgadza sie, tam jest wiecej wiadomosci!! i jest delivery payment!!! uwazam, ze z winy ebaya takie aukcje sa niewazne! ale ja swoja dokoncze, pomimo, ze przesylka bedzie kosztowala mnie 90 zl.....
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań