brak reakcji sprzedajacego

gina_gm
Użytkownik
Wylicytowalam przedmiot u zerowicza z Niemiec (dorobek opinii zaczyna sie od zera), niestety nie podal IBAN, nazwy banku (oddzial) i SWIFT cos za krotki. Od trzech dni prosilam juz kilka razy po angielsku i po niemiecku o uzupelnienie danych. Zero odzewu. Sprzedajacy wysyla do Europy, wiec nic z tego nie rozumiem. Stracilam zaufanie, bo na razie walcze, zeby zaplacic, a co bedzie, jezeli zaplace i bede walczyc o otrzymanie przedmiotu? Jak moge wycofac sie z transakcji?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (9)

Odpowiedzi (9)

Jakie formy platnosci oferowal na aukcji? Powinien oferowac Paypal... Jesli mozesz podaj numer aukcji to zobaczymy kto zacz
Trafilas na niepowaznego sprzedawce, to wszystko. Niewielu takich ale sa, niestety. Nie musisz sie tłumaczyc ani kolekcjonowac dowody - nikt nic ci nie wytoczy ani nie bedzie wszczynał. Poproś sprzedawce o anulowanie transakcji. Sprzedawca wystapi do Ebay o zwrot kosztow. Ebay przysle ci email ktory potwierdzisz ze sie zgadzasz i sprzedawca otrzyma zwrot prowizji + darmowe wystawienie jesli rzecz sie sprzeda. Wystawicie sobie opinie. Sprzedawca nie moze kupujacemu wystawic negatywnej opinii.
gina_gm
Użytkownik
Skonczylo sie przeprosinami i anulowaniem transakcji. Dziekuje za wsparcie i zycze udanych aukcji
gina_gm
Użytkownik
Przepraszam, ze dopiero teraz. Nr aukcji: 170350926222. Aukcja zakonczyla sie 6.07. Sprzedajacy nie oferowal PayPal, ale przelew+. Placilam juz za kilka przedmiotow przelewem, ale mialam prawidlowe dane, i sprzedajacy (Niemcy, Austria) otrzymywali platnosc po trzech dniach. Tutaj moj bank odrzuca dane (nieprawidlowe, nie identyfikuje banku) i przelewu nie moglam dokonac. SWIFT podany przez sprzedajacego ma 28 bankow ( wyslalam pelna liste sprzedajacemu z prosba o identyfikacje banku, ale w ogole na to nie zareagowal). Na spor odpowiedzialam po angielsku (sprzedajacy RAZ mi odpowiedzial w tym jezyku, w ogole na wszystkie moje e-maile odpowiedzial raz), czekam na reakcje sprzedajacego. Cala rzecz polega na tym, ze sprzedajacy nie odpowiada np. nie znam angielskiego. Pisalam rowniez po niemiecku, tez bez odpowiedzi.
nie Ty sporu otworzyć nie możesz, bo towaru nie otrzymałaś, bo nie zapłaciłaś. możesz, a przede wszystkim musisz odpowiedzieć na ten spór czyli napisz, po mimo wielu próśb do dnia dzisiejszego nie otrzymałam danych do przelewu; czy coś w podobnym stylu (powód piszesz w tym języku, gdzie wygrałaś aukcję czyli skorzystaj z forum tłumaczenia) Oczywiście walnij nega, no i otrzymasz ostrzeżenie od serwisu, jeśli olejesz ten spór czyli nie oprotestujesz go. Napisz mi na Priva jak się sprawa potoczy dalej. Pozdrawiam Pozdrawiam
gina_gm
Użytkownik
A wiec mamy final,po 20 dniach od zakonczenia aukcji To (nie wiem czy kobieta czy mezczyzna) wszczelo spor o nie zaplacenia za wygrany na aukcji przedmiot. Ale To nigdy mi nie podalo prawidlowych danych banku mimo moich wielokrotnych monitow, wiec sytuacja surrealistyczna. To rowniez nie anulowalo transakcji. Czy w takiej sytuacji moge wszczac spor przeciwko, bo przeciez wygralam aukcje, ale nie dane mi bylo za nia zaplacic i otrzymac przedmiot? Czy tylko wystawic negatywna opinie, bo to juz nie indolencja lecz bezczelnosc.
Daj sobie z nim spokój, niektórzy właśnie tacy są, ja też mam u siebie kupujących Niemców, którzy kupują, a nie płacą i są z nimi same problemy. Walnij mu negatywa, jak mu spadnie % opinii to zobaczy czy warto było, tak jak napisał stamps222 sprzedający nie może wystawić negatywa ani neutrala tym bardziej. Pozdrawiam
gina_gm
Użytkownik
Dziekuje, wlasnie napisalam, ze czekam na fakture z PayPal, ale mam wrazenie, ze ten sprzedajacy to nieporozumienie i szkoda nawet PayPal angazowac, ale gdyby wszczeli przeciwko mnie spor a niezaplacenie, to musze wykazac dobra - wole miec wszystko (korespondencje) na pismie. I oto po raz pierwszy wystawie negatywa, przykro.
ja bym na Twoim miejscu nie płaciłbym wogule przelewem, jeśli zapłacisz to ebay nie pomoże. Napisz mejla, że rezygnujesz z przedmiotu i tyle.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań