Sprzedawca nie podaje kosztów wysyłki

Witam. Jakiś czas temu zakupiłem płytę od francuskiego sprzedawcy. Na stronie podane są koszty wysyłki, jednak w fakturze od sprzedającego są one inne. Wysłałem już kilkanaście maili z prośbą o podanie prawdziwych kosztów wysyłki, jednak nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Czy istnieje na ebay miejsce, w którym mógłbym to zgłosić i liczyć na ich interwencję? Zapoznałem się ze sporami, ale mój problem niezbyt podpada pod powód do zgłaszania sporu. Dziękuję za pomoc

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (8)

Odpowiedzi (8)

No i nadal nic. Na aukcji jest owszem 2,5E, ale nawet płacąc przez stronę aukcji pokazuje się inna kwota. Inne opcje?
Sprzedawca wydaje sie byc wiarygodny z dorobkiem i masz gwarancje do 2000. Pytanie: czy zaplata przez invoice (fakture) zapewni ci te gwarancje? "For purposes of eBay items, the buyer must have sent a single PayPal payment for the full price of the item to the PayPal Account specified by the seller in the listing, and must have either used the "Pay Now" button or associated the payment with the eBay listing by entering the item number into the PayPal payment instructions. If the buyer sent payment to a different PayPal Account or by a different method, even at the seller's request, the transaction will not be covered." Na aukcji pisze ze za wysylke do Europy 2,50 wiec zaplac przez strone aukcyjna.
Proszę bardzo, oto link: http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=120188595676&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=002 No i piszę do niego po angielsku, ale chyba "How much is shipping to Poland?" to każdy zrozumie, prawda? Dzięki za pomoc i czekamy na rozwój sytuacji 🙂
Ocen jego wiarygodnosc. To ze sie nie odzywa to zle o nim swiadczy i kaze byc ostroznym ale moze jest bardzo zajety, twoje emaile wedruja do spamu lub nie rozumie cie (czy komunikujesz sie z nim przez Ebay i odznaczasz okienko "ukryj moj adres? Jak twj francuski?). Placac przez aukcje zaplacisz tyle ile pisze na aukcji, jesli nie otrzymasz przedmiotu - mozesz otrzymac ubezpieczenie jesli takowe ci przysluguje i jesli takowe sprzedawca oferuje. Podaj tu link do aukcji to wyrazimy swoja opinie.
invoice - faktura, którą otrzymujesz od sprzedawcy
Głupie pytanie: co to jest invoice? Ps. Sprzedawca nie jest z Polski. Co będzie, jeśli przepadną i pieniądze za towar i za wysyłkę? Skoro nie odzywa się w korzystnej dla siebie sprawie, to po otrzymaniu zapłaty może zupełnie przestać się tym interesować 😕
Zignoruj invoice (czy jest aby prawdziwe?) i zaplac mu przez strone aukcyjna Paypalem wowczas Paypal powinien pobrac za wysylke tyle ile jest na aukcji
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay