Problemy z przesyłką

madzia213
Użytkownik
Witam, jakieś 3 tygodnie temu zamówiłam zegarek z Nowego Jorku. Tydzień temu dostałam meaila z urzędu celnego że przesyłka została zatrzymana na granicy i odesłana bo nie było odpowiednich dokumentów. Dzwoniłam i pisałam do urzędu lecz bez odzewu!Nie mam pojęcia co teraz zrobić, co z przesyłką i moimi pieniędzmi za towar....? Z góry dziękuję za pomoc

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (7)

Odpowiedzi (7)

moze tu beda wiedzieli Informacja Celna czynna od 9.00 do 16.00 tel. (+48 22) 694 31 94, 694 30 91 e-mail: Informacja.Celna@mofnet.gov.pl
Mialem podobny wypadek ale adresat zostal powiadomiony, nie zgodzil sie z decyzja UC wiec paczke odeslano. Dziwne ze odeslano bez powiadamiania ciebie. Moze brakowalo deklaracji celnej ale nie zawsze deklaracja jest wymagana np. w przypadku listow nie przekraczajacych pewnych parametrow. Dziwne... Zawiadom sprzedawce aby spodziewal sie zwrotu (czasami poczta obciaza za zwrot) aby przesylke przyjal i wyslal w prawidlowy sposob. Przed uplywem terminu 45 dni otworz spor aby zabezpieczyc swoje prawa do ewentualnego zwrotu. A swoja droga daj nam znac dlaczego odeslali bez powiadamiania ciebie, jesli uda ci sie dowiedziec oczywiscie.
OK, już wiem; myślałem, że to jakaś nowość o której ja nie wiem Szczerze to nie wiem czy osoba zadająca pytanie, to czyta ten post
Kazik o jakim zegarku piszesz, pytam z ciekawości, bo nie wiem
Sprawa jest prosta.Przy zegarku nie było dokumentu/zgody producenta na wprowadzenie przedmiotu na teren EU.Ciesz sie że sprawa skończyla sie w ten sposób.Powiadom sprzedającego i otwórz spór na PP.
a jak placilyscie? paypalem? jesli tak to spor przecioez mozna otworzyc i kase odzyskac ale trzeba troszke tutaj albo pomoc poczytac
To jest nic Twoja sprawa. Ja kupilam w LIPCU! z USA kosmetyk i do dzis dnia nie mam ,ani kosmetyku ani kasy!ani reklamacje,ani mailowanie ze sprzedawczynia ,ani zadanie zwrotu kasy ,nic nie pomoglo,!kasa poszla w bloto.ebay to OSZUSTWO i NACIAGACZE!Kzdego przed ebayem ostrzegam,zadnych zakupow na EBAY!!!
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań