Problem z wysyłką przedmiotów od tego samego kupującego z UK.

a-dek
Użytkownik
Witam, wygrałam 3 aukcje internetowe, u jednego sprzedającego, jedną po drugiej w tym samym niemalże czasie. Na aukcji napisane było, że koszt wysyłki to ok. 7 funtów. Wcześniej często kupowałam rożne przedmioty u różnych sprzedających i zawsze jeżeli ich rozmiary były niewielkie ( a są to trzy małe, nieusztywniane biustonosze) wysyłano je jedną paczką, ewentualnie sprzedający zaznaczał, że za każdy kolejny przedmiot trzeba dopłacić np. 1 funta. Tutaj sprzedający policzył mi koszty przesyłki oddzielnie do każdego przedmiotu, a kiedy poprosiłam o wysłanie ich razem i wytłumaczyłam, że zawsze tak wysyłają je inni i tego się spodziewałam, wyliczył koszty wysyłki jednej paczki na 17 funtów. A wiem, że tyle wysłanie jednej paczki nie kosztuje. Co mogę teraz zrobić?
Pokaż cały temat
a-dek
Użytkownik
Tak, wiem że powinnam się spytać, ale sprzedawcy są zazwyczaj bardzo mili i nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy. Tym bardziej, że sama czasami sprzedaję coś na Allegro i wiem, ze łatwiej jest wysłać do kogoś jedną paczkę niż 3. Wiem, ze to zależy od uprzejmości sprzedawcy. A jeżeli zapłacę za te przedmioty, ale za wysyłkę nie, bo napiszę, że ich nie chcę, to czy sprzedawca będzie mógł stwierdzić, że nie zapłaciłam mu? Czy wystarczającym dowodem jest ślad na koncie paypal? Czy nadal mogą mi zablokować konto? Według regulaminu trzeba zapłacić za wylicytowane przedmioty, ale jeżeli ktoś nie chce, to chyba nie musi płacić za przesyłkę?
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay