Problem z paczką z niemiec

bombelko
Użytkownik
Witam Zakupiłem w Niemczech kartę graficzną 21 lutego. Sprzedawca ustalił koszt wysyłki na 9,50 EUR (nieubezpieczona, +7,5 za ubezpieczoną). 24 lutego wpłaciłem pieniądze via Paypal prosto na konto użytkownika (nie z poziomu ebay, tam nie miał takiej opcji). No i minął ponad miesiąc i karty jeszcze nie otrzymałem... Coś za długo ta przesyłka idzie. Próbowałem skontaktować się ze sprzedającym, żeby mi przesłał potwierdzenie nadania paczki (chyba w deutsche post jest jak u nas, prawda?) a ten na mnie, że nie zapłaciłem za ubezpieczoną przesyłkę i takiego potwierdzenia nie ma. Powiedzcie, czy rzeczywiście wysyłając paczkę via Deutsche post nie otrzymuje się kopii potwierdzenia przyjęcia paczki do wysłania? Czy to sprzedający leci sobie w ciula? PS. Ostatnio jak kupowałem w niemczech, to paczka doszła po kilku dniach, jakbym kupował w Polsce... Pomóżcie
Pokaż cały temat
bombelko
Użytkownik
jak to może nie być potwierdzenia nadania? niedorzeczne troche.. Polska poczta daje potwierdzenie nadania do każdego rodzaju paczki. To teraz pewno pieniędzy nie otrzymam, skoro nie ma potwiedzenia to trzeba wierzyć "na słowo" sprzedającemu, że wysłał paczkę.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań