Paketversand a ubezpieczenie

Witam. Ponad tydzien temu dokonalem zakupu obuwia od niemieckiego sprzedawcy, jakies dwa dni temu napisalem do kontrahenta, ze paczka do mnie jeszcze u mnie zagoscila, napisal ze jezeli nie dojdzie do konca tego tygodnia "zacznie dzialac". Po dzis dzien paczki nie widze, wiec... Jestem strasznie zaniekopokojony tym faktem. Zaginiecia czesto dotycza tych malych przesylek, ale nie ogromengo kartonu... Prosze o jakies informacje, pomoc w kwestii roszczenia itd... Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za pomoc.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (6)

Odpowiedzi (6)

Zadzwonilem i dowiedzialem sie ze paczka lezy u mnie w oddziale. Oczywiscie nikt nie mogl sie pofatygowac i poinformowac mnie o tym, stad pewnie te cale zamieszanie... Problem polegal na zle zwazonej paczce, kontrahent uwglednil w niej wage 10 kg a co do czego rzeczywista to bylo 8, cos tam... Albo pewnie ma na umowe w DHLu i mu wpisali bezmyslnie te 10 kg... :) Stan paczki-nienaruszony, czyli ze wszystko w porzadku. Dziekuje za pomoc... 🙂
spór zdążysz zamknąć, na razie nie zamykaj, pamietaj raz zamkniętego sporu ponownie nie otworzysz sprawdź na stronie DHL traking lub ewentualnie zadzwoń do nich podaj traking na priva
Moze ten spor to zbyt pochobna decyzja, z reszta kontrahent ma 99,9% pozytywnych opini i jakies 2480 pkt, poza tym ma status super sprzedawcy wiec oszutem to on nie jest. Prosil mnie o anulowanie tego sporu, z reszta wysylam Wam ostatniego meila od niego: "Ich verstehe nicht was Sie möchten? Packet befindet sich noch in der zustellung. Bitte den Konflickt bei Paypal abbrechen."
Witam, dzisiaj cos ruszylo... Wiec sprawa wyglada nastepujaco. Kontrahent podal mi nr przesylki i link do strony DHL, i wyglada to mniej wiecej tak: Datum/Uhrzeit Status Beschreibung 12.01.10 15:40 Sendung in Filiale/Agentur eingeliefert Der Kunde hat die Sendung in der Filiale/Agentur eingeliefert. 12.01.10 19:36 Einlieferungs-Paketzentrum Die Auslands-Sendung wurde im Einlieferungs-Paketzentrum bearbeitet 13.01.10 04:41 Internationale Paketstation Die Auslandssendung wurde in der Internationalen Paketstation bearbeitet. 13.01.10 04:53 Sendung ist in Transport ins Zielland aufgenommen Sendung ist in Transport ins Zielland aufgenommen 14.01.10 13:58 Sendung ist im Zielland eingetroffen Sendung ist im Zielland eingetroffen Czyli ze paczka niejako dotarla do kraju, i co nastepnie?... Nic nie wiadomo, mam isc do urzedu pocztowego? W jaki sposob mam sie zapytac oddzialu co jest grane z paczka? Pozdrawiam
Witam, na wstepie dziekuje za odpowiedz i pomoc. Podjalem dziala o ktorych wspomniales w poprzpednim poscie. Sprawa rozstrzygania jako tako aktywna, teraz pozostalo czekac na odpowiedz ze strony PayPal'a. Jezeli mowa o zgloszeniu sprawy pod tym nr telefonu ktory (dziekuje jeszcze raz) mi podales, to bylo blisko... W potwierdzeniu nadania wysylki przedmiotow przez kontrahenta nie dostalem niestety nr nadania paczki, z reszta szkoda ze na to wczsniej nie wpadlem i nie wykrylem tej luki(?), napisalem do kontrahenta meila z prosba o ten nr w celu werfikacji przesylki, byc moze sie Pozostaje czekac... Btw, bylem bliski radosci jak dzisiaj u mnie zagoscil kurier z DHL'u z ogromna paka, niestety okazalo sie ze to zamowienie z W. Brytani, nadane 3 DNI TEMU (przeszybko)... Cienko widze kwestie wyjasnienia i odzyskania mojego towaru, ale bede walczyl.
płaciłeś paypal'em to otwieraj spór i nie czekaj na zapewnienia sprzedawcy, masz traking to zadzwoń tutaj 225481196 i nie pytaj co to za numer
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay