Paketversand a ubezpieczenie

Witam. Ponad tydzien temu dokonalem zakupu obuwia od niemieckiego sprzedawcy, jakies dwa dni temu napisalem do kontrahenta, ze paczka do mnie jeszcze u mnie zagoscila, napisal ze jezeli nie dojdzie do konca tego tygodnia "zacznie dzialac". Po dzis dzien paczki nie widze, wiec... Jestem strasznie zaniekopokojony tym faktem. Zaginiecia czesto dotycza tych malych przesylek, ale nie ogromengo kartonu... Prosze o jakies informacje, pomoc w kwestii roszczenia itd... Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za pomoc.
Pokaż cały temat
Witam, dzisiaj cos ruszylo... Wiec sprawa wyglada nastepujaco. Kontrahent podal mi nr przesylki i link do strony DHL, i wyglada to mniej wiecej tak: Datum/Uhrzeit Status Beschreibung 12.01.10 15:40 Sendung in Filiale/Agentur eingeliefert Der Kunde hat die Sendung in der Filiale/Agentur eingeliefert. 12.01.10 19:36 Einlieferungs-Paketzentrum Die Auslands-Sendung wurde im Einlieferungs-Paketzentrum bearbeitet 13.01.10 04:41 Internationale Paketstation Die Auslandssendung wurde in der Internationalen Paketstation bearbeitet. 13.01.10 04:53 Sendung ist in Transport ins Zielland aufgenommen Sendung ist in Transport ins Zielland aufgenommen 14.01.10 13:58 Sendung ist im Zielland eingetroffen Sendung ist im Zielland eingetroffen Czyli ze paczka niejako dotarla do kraju, i co nastepnie?... Nic nie wiadomo, mam isc do urzedu pocztowego? W jaki sposob mam sie zapytac oddzialu co jest grane z paczka? Pozdrawiam
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay