Nie zmieniający się status przesyłki USPS

Witam. Zakupiłem 20.12.09 pewną rzecz od sprzedawcy z USA. Przesyłka została wysłana USPS First Class Mail International dostałem od sprzedającego nr śledzenia (lc205610605us) lecz status przesyłki nie zmienia się od 30.12.09 Jest tylko następujący komunikat : Your item was accepted at 1:24 PM on December 30, 2009 in LEWISVILLE, NC 27023. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later. Nie bardzo wiem o co chodzi z tym zaakceptowaniem ... czy przesyłka jest w drodze ? Proszę o pomoc kogoś obcykanego w temacie, bo zaczynam się martwić o losy tej przesyłki ... I drugie pytanie co to za rodzaj przesyłki - Standard Int'l Flat Rate Shipping I jak długo taka przesyłka może trwać, czy jest to bezpieczny rodzaj wysyłki i ile czasu (mniej więcej)minie zanim, ewentualnie, taka paczka trafi w moje łapki. Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam Marcin
Pokaż cały temat
Dzięki za info shaver_poland :) Właśnie otrzymałem wiadomość od sprzedającego : you paid for 1st class shipping. it does not have a tracking number. that is just a customs label number. 1st class shipping can take up to a month or 2 for delivery. please be patient while waiting for this to come in. if you wanted it sooner you should've have chosen priority mail shipping. it has a tracking/confirmation number and a guarntedd 10-12 day shipping time. Na pewno nie mam zamiaru czekać 2 miesięcy na paczkę ... tylko w odpowiednim czasie otworze spór, tym bardziej że 2 inne paczki, wysłane w ten sam sposób dotarły w przeciągu nie całych 2 tygodni. Proszę jeszcze tylko o przypomnienie na otwarcie sporu w ebay mam 60 a paypal 45 dni od momentu zapłaty ? I czy jest jakaś różnica między sporem w ebay a sporem w paypal ? - porostu gdzie lepiej założyć taki spór ? Dodam że płaciłem ze środków zgromadzonych na koncie PayPal. I jeszcze jedno spór mogę założyć przez polski ebay czy tylko przez ten w który kupowałem ? Jeszcze raz dzięki za info
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay