Nie zmieniający się status przesyłki USPS

Witam. Zakupiłem 20.12.09 pewną rzecz od sprzedawcy z USA. Przesyłka została wysłana USPS First Class Mail International dostałem od sprzedającego nr śledzenia (lc205610605us) lecz status przesyłki nie zmienia się od 30.12.09 Jest tylko następujący komunikat : Your item was accepted at 1:24 PM on December 30, 2009 in LEWISVILLE, NC 27023. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later. Nie bardzo wiem o co chodzi z tym zaakceptowaniem ... czy przesyłka jest w drodze ? Proszę o pomoc kogoś obcykanego w temacie, bo zaczynam się martwić o losy tej przesyłki ... I drugie pytanie co to za rodzaj przesyłki - Standard Int'l Flat Rate Shipping I jak długo taka przesyłka może trwać, czy jest to bezpieczny rodzaj wysyłki i ile czasu (mniej więcej)minie zanim, ewentualnie, taka paczka trafi w moje łapki. Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam Marcin

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (3)

Odpowiedzi (3)

na otwarcie sporu masz 60 dni na ebayu oraz 45 dni na PP od momentu zakończenia aukcji lub kliknięcia w KT nie ma znaczenia, gdzie otworzysz ponieważ jak wiadomo płatnośc poprzez PP jest nie tylko na ebay'u możesz otworzyć na PL czyli wchodzisz w zakładkę konto następnie centrum rozstrzygania -> podajesz nr aukcji i system automatycznie przekieruje na PP, wcześniej się logujesz podajesz unikatowy numer identyfikacji transakcji i piszesz powód po angielsku
Dzięki za info shaver_poland :) Właśnie otrzymałem wiadomość od sprzedającego : you paid for 1st class shipping. it does not have a tracking number. that is just a customs label number. 1st class shipping can take up to a month or 2 for delivery. please be patient while waiting for this to come in. if you wanted it sooner you should've have chosen priority mail shipping. it has a tracking/confirmation number and a guarntedd 10-12 day shipping time. Na pewno nie mam zamiaru czekać 2 miesięcy na paczkę ... tylko w odpowiednim czasie otworze spór, tym bardziej że 2 inne paczki, wysłane w ten sam sposób dotarły w przeciągu nie całych 2 tygodni. Proszę jeszcze tylko o przypomnienie na otwarcie sporu w ebay mam 60 a paypal 45 dni od momentu zapłaty ? I czy jest jakaś różnica między sporem w ebay a sporem w paypal ? - porostu gdzie lepiej założyć taki spór ? Dodam że płaciłem ze środków zgromadzonych na koncie PayPal. I jeszcze jedno spór mogę założyć przez polski ebay czy tylko przez ten w który kupowałem ? Jeszcze raz dzięki za info
USPS First Class Mail International - jest to przesyłka lotnicza, nie rejestrowana (taka nasza ekonomiczna nie polecona, nie priorytetowa) radzę abyś już otwierał spór, a nie czekał bo i tak możesz się nie doczekać z pełnym numerem do śledzenia to tylko USPS Priority lub Express Standard Int'l Flat Rate Shipping - to samo co wyżej tylko inną nazwę nosi
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań