Nie wiem czy mogę zaufać sprzedawcy

Witam. Znalazłem aukcje na której sprzedawany był laptop w bardzo korzystnej cenie jednak opis przedmiotu był niepełny, jedyna forma płatności to przelew a wysyłka do wszystkich kraji kosztowała tyle samo. Jednak po przeczytaniu opini o sprzedającym zauważyłem że jego pierwsze tranzakcje odbyły się już w 2003 roku (opini było tylko 25)więc postanowiłem zalicytować. Niestety aukcję przegrałem ale kilkanaście minut puźniej dostałem ofertę drugiej szansy z której skorzystałem. Jednak boję się wysłać pieniądze ponieważ mam zrobić przelew do takiego banku: CHINA MERCHANTS BANK XI'AN... w walucie CHF a przedmiot jest ponoć wysyłany z niemiec. Więc zastanawiam się co mogę zrobić aby upewnić się że prowadzę tranzakcję z realnym sprzedającym, który mnie nie oszuka?
Pokaż cały temat
to jest ta aukcja http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300338184985 bez wzgledu, gdzie sprzedajacy ma konto bankowe, a tym bardziej do takiego, jabym na Twoim miejscu wogule nie placil ani centa. a to dlatego, ze w razie zaginiecia przesylki ebay w tym wypadku nie pomoze, bo ebay pomaga tylko uzytkownikom placacym poprzez PayPal koniec kropka.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay