Jak zlokalizować przesyłkę?

Witam, Dnia 16.02.2010 r. wygrałam aukcję Dnia 17.02.2010 została zrealizowana płatność za pomocą PayPal. Dnia 18.02.2010 (zgodnie z informacją Sprzedającego) przesyłka została nadana przez United States Postal service. Nadal nie otrzymałam przesyłki i nie wiem w jakiej firmie, w Polsce dowiadywać się o nią. Proszę o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam Arven925 P.S. Dodam jeszcze, że nie znam dobrze angielskiego i trudno mi się poruszać po angielskojęzycznych stronach

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

Wydaje mi sie ze juz zmienili. Jest termin 45 dni i na Paypal i na Ebay. http://pages.ebay.pl/help/buy/item-not-received.html "Centrum rozstrzygania PayPal Jeśli korzystałeś z płatności PayPal, przejdź do Centrum rozstrzygania PayPal, aby otworzyć sprawę i złożyć wniosek o ochronę w ramach programu ochrony kupujących w systemie PayPal." "Sprawę możesz otworzyć w ciągu 45 dni od daty dokonania płatności w systemie PayPal." Warunki Jeśli zapłaciłeś przy pomocy innej formy płatności niż PayPal, sprawę możesz otworzyć w Centrum rozstrzygania w terminie od 10 do 45 dni od daty zakupu.
Witam, dziękuję za odpowiedzi, ale czy to znaczy, że nie mam zadnej możliwości odzyskania zaginionej przesyłki? Zależało mi na kolczykach i chciałabym je otrzymać, po to je kupiłam. Dostałam odpowiedź od Poczty Polskiej, ktora współpracuje z USPS (przez te fieme w USA została wysłana moja paczka), że przesyłki, których numer zaczyna sie od litery "L" nie są minitorowane,ponad to nie wymagają potwierdzenia odbioru, co w zasadzie związuje mi ręce, w sensie działania i możliwości namierzenia paczki. Nie mam doswiadczenia z zakupami zagranicznymi, więc nie wiedziałam o tym. Zastanawiam sie czy Sprzedający nie powinien był tego wiedzieć i w jakiś sposób poinformować lub zaproponowac inną opcję, przecież mogłabym dopłacić za jakis dodatkowy "bonus" w postaci możliwości monitorowania przesyłki czy odbioru za potwierdzeniam, gdybym tylko wczesniej wiedziała, jak to działa. Czy ktoś spotkał sie z podobna sytuacją? Proszę o pomoc arven925
dzięki Marek za to info, musieli zmienić przy tej ostatniej aktualizacji zasad, zanotowane
chodzi o te kolczyki? jeśli tak, to przesyłka została wysłana jako zwykła, nie rejestrowana, bez numeru do śledzenia, czas oczekiwania do miesiąca czasu, pod warunkiem, że po drodze nie zaginęła. Jeśli nie otrzymasz przesyłki do 16 marca to otwierasz spór, a możesz wcześniej;/ spór możesz otworzyć na PayPal'u w ciągu 45 dni od zakończenia aukcji albo w ciągu 60 dni na ebay'u (zakładka konto > centrum rozstrzygania) licząc od 16 II Przesyłkę przyniesie listonosz i wrzuci do skrzynki (firma poczta polska)
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay