21-02-2011 21:50
Nowy, całkiem zielony na ebayu. Prosze o pomoc:
Klinknąłem kup teraz:
1.przeniosło mnie na paypala, zatwierdziłem wszystko i "transakcja nie może zostać dokończona"
2. Przyszedł mail treści "potwierdzenie wpłaty na rzecz..." tak jakby był owszystko ok i pieniadze poszły
pieniążki z konta na paypal zniknęły 400zł
3.Kilka minut później email: "płatnośc została anulowana"
pieniązki na konto wróciły 400zł:)
w uzasadnieniu - adres niezweryfikowany
Czynnośc powtórzyłem dwa razy. na paypalu jest wszystko ok, w ebayu nie mam zandego przedmiotu kupionego.
Pytanie 1:
CZY JEST MOŻLIWOŚĆ, że kiedy adres zostanie potwierdzony gość dostanie ode mnie obie wpłaty? Czy zostaly całkowicie anulowane nawet bez wiedzy sprzedającego, że cokolwiek próbowałem mu wyslać i musze po weryfikacji wysłać jeszcze raz??
Dziękuje za pomoc
masz adres nie potwierdzony, bo tylko użytkownicy ebaya w USA, Kanada i UK a i chyba Niemiec mają adresy potwierdzone, użytkownicy innych krajów mają adresy nie potwierdzone i to jest wymóg ebaya w tych krajach
jeżeli paypal zwrócił Ci pieniądze i masz na saldzie paypal, to te pieniądze ot tak sobie nie znikną i one będą tam cały czas
tak, twoja transakcja nie zostanie dokończona
i teraz napisz do sprzedawcy, że nie możesz mu zapłacić za przedmiot, bo masz adres nie potwierdzony i że paypal cofnął pieniądze z powrotem
on otworzy spór, Ty go potwierdzisz, on otrzyma zwrot prowizji, Ty nie otrzymasz ostrzeżenia i będziecie sobie mogli komenty wystawić