24-05-2013 23:25
Kupujący założył mi sprawę , że nie otrzymał przedmiotu tymczasem otrzymał go tydzień przed otwarciem sprawy. Minęły już trzy dni od rozpoczęcia sporu a ebay milczy. W zakładce tracking także przedmiot dostarczony (delivered). Co tu się dzieje? Dlaczego system pozwala na otwarcie sprawy skoro nie ma ku temu podstaw (Tracking - delivered). Mało tego , kupujący żąda zwrotu za całą transakcję, na paypal mam zablokowane środki... Dzwoniłem do PayPal mówią, że nie ich wina, ebay się nie odzywa. itp itd...
Pomóżcie proszę jak zakończyć najszybciej moją sprawę. Przedmiot dostarczony - zgłosiłem reklamację u przewoźnika na prośbę kupującego . Wygląda na to, że kupujący próbuje wyłudzić ode mnie (pośrednio od ebay i paypal) towar oraz pieniądze które za niego mam teraz zablokowane. Napiszcie czy mam jakieś koło ratunkowe czy nie. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Dziękuję za sugestię... Na ebayu przy aukcji i w sporze mam dodany tracking i wyświetla się delivered.
A dales odpowiedz w sporze, ze kupujacy otrzymal przedmiot, podales numer do sledzenia, skad ebay ma o tym wiedziec.
Niestety tak jest jak kupujacy otwiera spor na paypalu, to kasa jest blokowana z automatu. Pracownicy paypala nie zajmuja sie sprawami.z ebaya.
Na przyszlosc podawaj numer do sledzenia na paypalu, unikniesz klopotow, wchodzisz w szczegoly, nast. masz tam gotowy link, wybierasz spedytora, podajesz numer, wybierasz z listy, zewyslane i gotowe