04-11-2010 10:15
Witam
Sprzedałam sukienkę w kótrej były wycięte metki ,na aukcji umieściłam o tym informacje.Kiedy sukienka doszla do kupującego był bardzo zdziwiony że w sukience nie ma metek.Pani też sobie wymyśliła że np w sukience nie ma podszewki, której wcale tam być nie powinno.Kupująca otworzyła sprawe w centrum rozstrzygania.Dodam jeszcze że Pani ,kótra zakupiła sukienke jest z UK,więc pieniązki są zablokowane na PayPal.Proponowałąm już Pani aby poszła do sklepu i sprawdziła orginalność sukienki ,ale do niej to nie przemawia.Co mogę w takim momencie zrobić??
1. zasady zwrotow okresla sprzedawca
2. wystawila Ci juz negatywa
3. teoretycznie jesli w otwartej sprawie nie zmusi paypala do zwrocenia jej kasy, zanim zwroci sukienke (ktorej w sumie moze nie wyslac po odzyskaniu kasy), to w sumie to jej powinno zalezec, zeby zwrocic sukienke i pokryc koszt przesylki zwrotnej, aby odzyskac kase, ale to nie Ty masz kase tylko paypal, wiec to nie Ty decydujesz i jak na razie jestes na przegranej pozycji. moze skontaktuj sie z paypalem pod nr obslugi klienta i zapytaj, jaka moze byc procedura i czy moga zwrocic kase kupujacej zanim ona, teoretycznie, bedzie 'musiala' zwrocic sukienke...?