Sprawa wygląda tak: Ja Polak mieszkajacy w UK i korzystajacy z ebay.co.uk i paypala- wszystkie adresy zgodne z UK itp. Wygrałem licytacje po czym sprzedajacy po kilku godzinach anulował mój zakup twierdząc, że jestem spoza UK i że konto mam w PL i on mi nie sprzeda tego itp. Kilka wiadomości do ebaya, oni troche za miękko do tego podchodzą, mówią bym się z nim dogadał, bym mu pokazał jeszcze raz, ze jestem z UK itp itd. Gość dalej twardo, że nie jestem z UK, oczywiście napisałem mu (grzecznie), że to już wkracza pod rasizm, i że na pewno dostał mój adres angielski (z resztą jak bym użył PL adresu to nie mógłbym wziąć udziału w licytacji). I ebay jest miedzynardowy nie ważne gdzie się urodziłem i gdzie założyłem konto. Jestem w Anglii, żyje, pracuje i płace podatki tak samo jak on. Po 1 dniu już próbował sprzedać drugi raz ten sam przedmiot - zgłosiłem do ebay'a.co.uk i ebay.pl - aukcja znikneła (sukces), Dwa razy wysłałem mu kase na Paypala on odsyła kasę i w komentarzu pisze, ze sprzedaż anulowana itp. Co robić? Chce ten przedmiot, który wygrałem. Wydaje mi się, ze nie satysfakcjonuje go cena i kombinuje na maxa.... PS: jakim cudem on mógł anulować sprzedanie tego przedmiotu?
... Wyświetl więcej