nieuczciwi sprzedający
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
11-11-2010 16:29
Wydawalo mi się,że wystawiając przedmiot na ebay sprzedający liczy się z tym,że ktoś je kupi.Kupiłam 2 przedmioty u 2 rożnych osób.Widocznie nie podobal im się wynik aukcji bo nie maja zamiaru wyslać przedmiotów.Zapłaciłam paypal,usiłowałam sie z nimi kontaktować po uzyskaniu bliższych danych.Jedna osoba nie mieszka pod adresem przypisanym do tel.stacjonarnego,a na komórkowym nie odpowiada,na e-maile również,2 osoby nr telefonu jest niekompletny(brakuje 2 cyfr końcowych),na e-maile nie odpowiada.Ebay proponuje mi szczera rozmowę ze sprzedającymi(sic!).Co dalej?Zawarcie umowy(jest to przecież umowa)obowiazuje tylko kupującego do zapłaty?Na pay pal widnieje informacja "nieodebrane".
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
się nie zastanawiaj tylko otwieraj spór, gdzie, co i jak przeczytaj tutaj http://pages.ebay.pl/help/buy/item-not-received.html#2
w jednym i drugim przypadku możesz już spór otworzyć ponieważ minęło 10 dni od zakupu, a sprzedającym po negatywie, nie bój się zwrotnego nie otrzymasz wogule, bo sprzedawcy na ebay'u wystawiają tylko pozytywy i żadne inne -:)
kupiłaś buty puma i laptop - tak ?