Sprzedawca anulował sprzedaż, pomimo mojej wygranej licytacji. Sprawa wygląda tak:

Sprawa wygląda tak:

Ja Polak mieszkajacy w UK i korzystajacy z ebay.co.uk i paypala- wszystkie adresy zgodne z UK itp. Wygrałem licytacje po czym sprzedajacy po kilku godzinach anulował mój zakup twierdząc, że jestem spoza UK i że konto mam w PL i on mi nie sprzeda tego itp. Kilka wiadomości do ebaya, oni troche za miękko do tego podchodzą, mówią bym się z nim dogadał, bym mu pokazał jeszcze raz, ze jestem z UK itp itd. Gość dalej  twardo, że nie jestem z UK, oczywiście napisałem mu (grzecznie), że to już wkracza pod rasizm, i że na pewno dostał mój adres angielski (z resztą jak bym użył PL adresu to nie mógłbym wziąć udziału w licytacji). I ebay jest miedzynardowy nie ważne gdzie się urodziłem i gdzie założyłem konto. Jestem w Anglii, żyje, pracuje i płace podatki tak samo jak on. Po 1 dniu już próbował sprzedać drugi raz ten sam przedmiot - zgłosiłem do ebay'a.co.uk i ebay.pl - aukcja znikneła (sukces), Dwa razy wysłałem mu kase na Paypala on odsyła kasę i w komentarzu pisze, ze sprzedaż anulowana itp.

Co robić? Chce ten przedmiot, który wygrałem. Wydaje mi się, ze nie satysfakcjonuje go cena i kombinuje na maxa....

PS: jakim cudem on mógł anulować sprzedanie tego przedmiotu?

Pokaż cały temat

jedyne co mozesz zrobic to wystawic negatywna opinie innej niz pozytyw pd sprzedawcy nie otrzymasz

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay