Sprzedaż nie swoich rzeczy - czy jest dozwolone
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
21-01-2017 12:26
Witam.
Czy dozwolone jest sprzedawanie na ebay rzeczy, które nie należą do sprzedającego, do użytkownika danego konta? A jeżeli jest dozwolone, to co z odpowiedzialnością za przedmiot i jego stan? Kupiłem keyboard , który okazał się niesprawny, sprzedał go na ebay kolega właściciela, musiałem udać się do właściciela, bo zapłata wyłącznie przy odbiorze, użytkownik ebay w ogóle się nie pojawił, być może nie widział nawet przedmiotu i nie zna się na nim. Odmówiłem kupna zepsutego przedmiotu, w odpowiedzi sprzedający (nie będący właścicielem) otworzył mi spór z powodu nie zapłacenia za przedmiot aukcji. Co robić? Zaznaczam, że w opisie aukcji było napisane, że przedmiot nie jest jego własnością.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
Odpowiada sprzedajacy. Sprzedajacy jesli posredniczy to bierze za to pieniadze ale rowniez odpowiedzialnosc
Sa firmy ktore podejmuja sie sprzedazy jako posrednik w komisie ale to one odpowiadaja przed kupujacym nie ten ktory wstawia w komis
inaczej kazdy w razie problemow spychalby odpowiedzialnosc na kogos innego.
Zawsze plac Paypalem a w razie problemow otworz spor - Ebay odbierze pieniadze sprzedajacemu a nie komu innemu.
Negatywa tez wystawisz sprzedajacemu a nie komus innemu
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj