Sprzedawca wprowadził numer przesyłki a paczki nie wysłał, teraz chce anulować zamówienie, co robić?

Witam,

Proszę o pomoc. Kupiłem 2 produkty od sprzedawcu z UK. Za zamówienie zapłaciłem natychmiast. Otrzymaełm informacje, że przesyłka została wysłana oraz jej numer. Po 2 dniach braku informacji o przesyłce na stronie przewoźnika skontaktowałem się ze sprzedajacym, który po kolejnych dwóch dniach stwierdził, że niestety przez pomysłke przesyłka nie została wysłana, ale mogą wysłać dziś. Napisałem że proszę o szybką wysyłkę dodajac przy tym co myślę o całej sytuacji. W odpowiedzi sprzedawca napisał, że ponieważ mam 0 feedbacku na ebay anuluje zamówienie aby uniknąć sporu. W ebay cały czas mam informajcję że zamówienie jest wysłane. Nie chcę go anulować bo zalezy mi na otrzymaniu towaru. Aukcja na ktorej kupiłem jest cały czas dostępna i wciąż mają wiele sztuk tego produktu.  Czy sprzedawca może od tak anulować zamówienie, które w ebay zgłosił jako wysłane? Doradźcie co robić?

Pokaż cały temat

Przykro mi ale trafiles na niesolidnego sprzedawce. Po pewnym terminie bedziesz mogl otworzyc spor o nieotrzymanie przedmiotui (7 dni?), natychmiast eskaloewac do rangi roszczenia i otrzymac pelny zwrot pieniedzy.

Nie zapomnij wystawic negatywnej opini.

Jesli ci zalezy - napisz do soprzedawcy ze otworzysz spor i wystawisz negatywna opinie. 

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań