22-11-2018 08:00
Witam,
Proszę o pomoc. Kupiłem 2 produkty od sprzedawcu z UK. Za zamówienie zapłaciłem natychmiast. Otrzymaełm informacje, że przesyłka została wysłana oraz jej numer. Po 2 dniach braku informacji o przesyłce na stronie przewoźnika skontaktowałem się ze sprzedajacym, który po kolejnych dwóch dniach stwierdził, że niestety przez pomysłke przesyłka nie została wysłana, ale mogą wysłać dziś. Napisałem że proszę o szybką wysyłkę dodajac przy tym co myślę o całej sytuacji. W odpowiedzi sprzedawca napisał, że ponieważ mam 0 feedbacku na ebay anuluje zamówienie aby uniknąć sporu. W ebay cały czas mam informajcję że zamówienie jest wysłane. Nie chcę go anulować bo zalezy mi na otrzymaniu towaru. Aukcja na ktorej kupiłem jest cały czas dostępna i wciąż mają wiele sztuk tego produktu. Czy sprzedawca może od tak anulować zamówienie, które w ebay zgłosił jako wysłane? Doradźcie co robić?
Czy oddal kase? Wg mnie jesli oznaczyl zamowienie jako wyslane to nie bedzie mu latwo anulowac zamowienia bez Twojej zgody, z powodu ze np kupujacy zmienil zdanie.
Jesli nie otrzymasz towaru otwieraj sprawe w paypal wg instrukcji https://www.ebay.pl/pages/help/buy/item-not-received.html i gdy odzyskasz kase ocen transakcje, bo tlumaczenie sie brakiem feedbackow u kupujacego jest zadnym argumentem
Przykro mi ale trafiles na niesolidnego sprzedawce. Po pewnym terminie bedziesz mogl otworzyc spor o nieotrzymanie przedmiotui (7 dni?), natychmiast eskaloewac do rangi roszczenia i otrzymac pelny zwrot pieniedzy.
Nie zapomnij wystawic negatywnej opini.
Jesli ci zalezy - napisz do soprzedawcy ze otworzysz spor i wystawisz negatywna opinie.