22-04-2024 13:44
Zostałem okradziony na kwotę 550 euro lub przedmiot którego kupujący nie chce zwrócić.
Kupujący wymyślił że przedmiot nie jest zgodny z opisem (był) otworzył spół o zwrot - do Francji nie byłem w stanie zamówić kuriera zwrotnego więc poprosiłem o nr konta by zapłacić za przesyłkę zwrotną - cisza - dalsze spory, ebay przyznał zwrot kupującemu - mi robiąc saldo ujemne. Kupujący się nie odzywa - nie odeślę przedmiotu i dostał zwrot pieniędzy. Ebay na moje odwołanie z opisaniem sprawy - podtrzymał swoją decyzję - kontakt i odpisywanie z Francuskiego ebaya.
Sprawę chcę zgłosić na policję
miał ktoś podobny problem ?
Cześć,
Czy pokryłeś to ujemne saldo?
Także mam problem ze sporem z Ebayem. Dwa lata temu sprzedałem nowy oryginalny produkt klientowi z USA. 3 tygodnie po otrzymaniu przesyłki założył spór twierdząc, że produkt był jaśniejszy na zdjęciach niż w rzeczywistości załączając lipne zdjęcia. Ebay kazał mi przyjąć zwrot i opłacić koszty przesyłki. Kupujący zażądał ode mnie 700$ gdzie produkt byl sprzedany za 1300$ z wysyłka wliczoną. Oczywiście nie zgodziłem się co skończyło się przyznnaniem przez support zwrotu pieniędzy kupującemu. Na czas odpiąłem karty i konto więc nie pobrali pieniędzy z konta a jedynie powstało ujemne saldo. Po jakimś czasie zablokowali konto w serwisie i wysyłali upomnienia. Tydzień temu zagrozili windykacją.
Co mogę zrobić w tym temacie? Boję się, że jeśli przekażą sprawę firmie windykacyjnej z Polski to oni założą sprawę w sądzie a sąd nada klauzule wykonalności i automatycznie zabiorą pieniądze z konta bez mojego udziału.
Dzięki
Tomek