uregulowanie opłaty za aukcje zagraniczne

annwlo
Użytkownik
witam ! wystawiłam 4 aukcje w Niemczech i Wielkiej Brytani , od Działu Obsługi Klienta Ebay otrzymałam info gdzie i komu dokonać wpłaty , no i pytanie : czy mam wpłacać od razu czy czekać na jakieś miesięczne zestawienie (fakturę?)- czy coś takiego jest w ebay - a jeśli tak to czy otrzymam to pocztą czy meilem .Proszę podrzućcie parę podpowiedzi - to pewno wszystko jest opisane na Ebay de - gdzie znalazłam stan mojego konta sprzedającego , ale ja nie znam języka no i mam problem pozdrawiam ania

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (8)

Odpowiedzi (8)

annwlo
Użytkownik
Dzięki Ci ogromne - jesteś wielki cierpliwością ! :)" człowiek z językiem" przerobił mi już zlecenie pobierania opłat z karty kredytowej na angielskim ebay - rozumię że to wystarczy na całą Europę ? , że nie trzeba tego zlecenia ponawiać w ebay każdego kraju osobno pozdrawiam serdecznie bardzo ania
Chyba tylko do USA ale sprobuj - poprosza o zalogowanie i wtedy moga cie przekierowac. Ten link to zakladka po lewej na pierwszej stronie Ebay: Rachunki sprzedawcy, buyer account czy po niemiecku na niemieckim Ebay - czy cos w tym rodzaju.
annwlo
Użytkownik
czy link który podałeś do zlecenia pobierania opłat za wystawienie aukcji obejmuje też ebay europejski ? sory za lawinę pytań i z góry dzięki za odpowiedź ania
annwlo
Użytkownik
Dzięki Ci wielkie !!!!!! widzisz to tak jest jak się stara baba do internetu dorwie ale jest ok dobrze że jesteście i można pytać DZIEKUJĘ !!!! 🙂
Przysla ci zatem rachunek jak czas nadejdzie.. Nie starczy podac karty - trzeba im zlecic. Robi to sie tu: http://my.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?MyeBay&CurrentPage=MyeBaySellerAccounts&ssPageName=STRK:ME:LNLK Popros kogos z jezykiem jesli nie znasz lub wklej zdanie lub dwa na "tumaczenia".
annwlo
Użytkownik
aa i jeszcze jedno pyatnie czy jeżeli dopisałam swoją kartę kredytowa do mojego ebay to znaczy że automatycznie będzie pobierana opłata za wystawienie aukcji zagranicznych ?
annwlo
Użytkownik
Dzięki Ci wielkie , proszę jak masz na imię bo zwracać się "stampsie " to jakos tak a tak się jakoś składa że głównie Ty mi odpowiadasz - nie tylko tu w CO ale i na meila , a co do mojego pytania to była odpowiedź BOK na moje pytanie dotyczące regulowania opłat więc chyba nie faktura ale wkleję to tam gdzie wskazałeś , wpłaty można dokonać kartą ( tak prościej niż przelewem)ale pewno z ebay de a tam wszystko po niemiecku , jako że nie znam języka to i deczko mnie to straszy pozdrawiam serdecznie ania
Miesiecznie otrzymasz rachunek poczta elektroniczna. To co otrzymalas to jest prawdopodobnie rachunkiem. Zamiesc text tutaj to zobaczymy : http://forums.ebay.pl/forum.jspa?forumID=600000009 W email pisze jak zaplacic. Z Polski mozna tylko karta (chyba ze sie cos zmienilo) lub przekazewm pocztowym korzystajac z uprzejmosci rodakow mieszkajacych w kraju z ktorego otrzymalas rachunek. Mozesz zlecic Ebay automatyczne pobieranie z karty, miesicznie, nagromadzonych oplat za wystawianie i za prowizje. Stan swojego konta i za co naliczyli mozesz w kazdej chwili obrejrzec po zalogowaniu pod jedna z zakladek po lewej. Mozesz tam tez uregulowac rachunek.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay