stary negatyw

himmmet
Użytkownik
Witam! Otrzymałem jedyny negatywny komentarz poniewaz kupujący nie chciał czekać dłużej na przesyłkę i nie wierzył mi, że ją wysłałęm. W wyniku reklamacji złożonej na poczcie okazało sie że kupujący ostatecznie otrzymał płytę a przesyłka była w Australii bardzo szybko, więc w żaden sposób nie mogę ponosić odpowiedzialności za to, że poczta australijska dostarczała list 3 miesiace. Czy kupujacy może cofnąć lub wnioskować o cofnięcie swojego negatywnego komentarza? Czy w przypadku odmowy ze strony kupujacego ebay unieważnić taki komentarz (np. po przysłaniu pisma z poczty)? Czy ebay może ewentualnie przywrócić mi mozliwość wystawienia komentarza do aukcji? Jak w ogóle do nich napisać poza szablonem? pozdrawiam

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

tak jak wyżej + kupujący ma dokładnie 10 dni. może wniosek przyjąć, może go odrzucić, lub nie odpowiedzieć wcale, a Ty musisz uszanować jego decyzję. ostatnio to przerabiałem
piszesz nie prawdę, ebay tu nie ma nic do rzeczy tu kupujący decyduje i nikt więcej, bo kupujący i tylko kupujący moży wystawić komentarz pozytywny, neutralny i negatywny, a sprzedający tylko pozytywny po drugie można dać odpowiedź na wystawiony komentarz
Jeżeli masz potwierdzenie nadania i numer(track number) Ebay jest zobowiązany usunąc taki komentarz.Chyba że kupujący w opinii napisze że co prawda dostał ale "cegłe"! Na Ebay`u brakuje komentarzy zwrotnych tak jak na Allegro... trzeba tu jeszcze dużo zmienic
nie wiem ile jest czasu na wyslanie prosby o zmiane opinii ale mozesz sprobowac to zrobic jak opisano tutaj http://pages.ebay.pl/help/feedback/feedback-disputes.html lub Mapa witryny > Opinie > Poproś o zmianę opinii
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay