sprzedający nie wysłał przedmiotu

Witam.Kiedy serwis ebay daje znać o krokach podjętych wobec nieuczciwego sprzedawcy po zamknięciu sprawy.Czy jest to wogóle sprawa do wygrania i można choćby odzyskać pieniądze.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

nie czekaj na reakcje sprzedawcy - wyraznie gra na zwloke az minie termin na reklamacje - otworz spor: http://pages.ebay.pl/securitycenter/index.html
nie ma znaczenia na jakim ebay'u kupiłaś przedmiot, procedura jest taka sama; ebay 60 dni, PayPal 45 dni nie czekaj na zapewnienia sprzedawcy tylko otwieraj spór już po 10 dniach
po jakim czasie można otworzyć spór? zapłaciłam za przedmiot 3 września. po kilku moich mailach sprzedawca 22 września odpisał, że przeprasza i JUŻ wysyła paczkę... nadal czekam. wczoraj napisałam kolejnego maila- że chcę towar lub zwrot pieniędzy. ile poczekać, zanim zacznę konkretnie działać? sprzedawca chyba jest nie w porządku, ja rozumiem różne sytuacje, ale skoro się nie odzywa, nie informuje o trudnościach, to mam zamiar załatwić to inaczej niż "po dobroci" podpowiedzcie co i jak powinnam zrobić, po kolei, pierwszy raz mam do czynienia z taką sytuacją. aha, kupiłam na brytyjskim ebayu, na szczęście płaciłam paypalem
jesli kupowałeś za granicą, płaciłeś PayPal otwórz spór, jeśli inną metodą np. przelew, w tym przypadku jest musztarda po obiedzie, ponieważ serwis pomaga tylko i wyłącznie osobom płacącym tą metodą płatności. jesli kupowałeś w kraju to co powyżej + POLICJA można odzyskać pieniądze jeśli się płaciło PayPal
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay