przedłużające się otrzymanie paczki z Anglii

lewek67
Użytkownik
20 stycznia wygrałem aukcję. 21 zapłaciłem przez PayPal co sprzedający potwierdził w mailu do mnie. w tym samym mailu napisał mi że paczkę wysle na zajutrz czyli 22 stycznia. W ciagu następnych kilku dni zadawałem mu pytanie co do potwierdzenia wysyłki i za kazdym razem dostawałem odpowiedź że wysłał i dostanę ją bardzo szybko! Za kazdym razem dostaję wymijające odpowiedzi lub takie które nie odpowiadają na zadawane pytanie. 30 stycznia dostałem odpowiedż że paczki sa w drodze(dwie bo tak wyszło mu taniej). 5 stycznia dostałem wreszcie jedną z dwóch paczek... i tu moje zaskoczenie...wysłano ją 1 lutego czyli dwa dni po tym jak napisał ze są już w drodze(a więc kłamał). dziś mamy 8 luty i drugiej paczki (tej samej aukcji) wciąż nie otrzymałem!!! czy możecie coś poradzic? czy czekac jeszcze kilka dni czy zakładac sprawę sporu? i jeszcze jedna sprawa... czy jesli otrzymam jednak z tak wielkim poślizgiem (chodzi mi o to że wysłał je po prawie 2 tygodniach) a jednocześnie w mailach kłamał że już są wysłane to czy mogę mu bez żadnych problemów i konsekwencji wystawić "negatyw"? Co sądzicie o całej tej sprawie?
Pokaż cały temat
otwieraj szybko spór i nie czekaj na zapewnienia sprzedawcy, paczki zapewne zostały wysłane Airmail czyli nasze najzwyklejsze zwykłe. Jeśli chcesz traking do śledzenia wybieraj zawsze wybieraj SIGNED FOR lub AIRSURE. Są to polecone, priorytetowe Tak, możesz mu bez problemu i żadnych konsekwencji wystawić negatywa, a nawet dwa, a to dlatego, że sprzedawcy wystawiają tylko komentarze pozytywne i żadne inne. Neutrale i negatywy zostały zlikwidowane grubo ponad rok temu.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay