problem ze zwrotem płatności.

Witam Mam pewien problem polegający na tym, że zakupiłem pewną rzecz na niemieckim ebay-u. Przed licytacją pytałem niemca czy mogę zapłacic PayPalem powiedział że tak. Wygrałem aukcję i zapłaciłem 45 euro (taką równowartośc w złotych ściągło mi z karty Inteligo). Teraz ten pacjent oprotestował tą zapłatę i pisze mi, że ja zapłaciłem PayPalem poprzez kartę kredytową a on takich płatności nie respektuje i żebym zapłacił PayPalem przez money transfer. W związku z tym mam pytanie czy dostane zwrot wysłanych do niego pieniędzy na mój rachunek w Inteligo i jak dokonać takiej płatności o jakiej on pisze. Do tej pory kupowałem już praktycznie na całym swiecie i nigdy nie było problemów. Z tymi niemcami to zawsze jest jakiś problem(moze dlatego ze jest z byłego NRD). Poradzcie coś bo dostanę za chwilę białej gorączki.
Pokaż cały temat
Odpowiem ale poslugujac sie terminami angielskimi... Twoj sprzedawca posiada konto Personal ktore nie przyjmuje wplat kartami. Figuruje ona w jego Paypal jako oczekujaca (pending). Popros go aby ja odrzucil (deny) to otrzymasz pieniadze z powrotem w ciagu kilku dni. Jesli z jakiegos powodu nie dogadasz sie z nim i wplaty nie odrzuci to otrzymasz automatycznie zwrot ale dopiero po ... miesiacu. ========================= http://members.ebay.com/aboutme/Stamps222
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay