odmowa wysłania towaru

iwawu
Użytkownik
Witam, kupiłam buty od sprzedawcy z USA, w opisie aukcji info, że wysyła m.in. do Europy, za pomocą kalkulatora aukcji wyliczyłam cenę wysyłki. W procesie checkout -w czasie płacenia-okazało się, że nie ma opcji 'Poland', więc wpisałam Czechoslovakia (!) i zapłaciłam. Napisali że zwracają kasę, bo nie wysyłają do Polski. Jak mogę ich zmusić, żeby wysłali zamówiony towar? Buty są nie do odpuszczenia.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (5)

Odpowiedzi (5)

iwawu
Użytkownik
Kalkulator jest (jeżeli w ogóle) na końcu strony przedmiotu i służy do wyliczenia kosztów wysyłki. Przy zdjęciu przedmiotu jest napis 'koszt wysyłki' i obok 'więcej usług'. Klikasz, przenosi cię na koniec strony i w tabelce 'wysyłka do' wybierasz swój kraj i 'aktualizuj'. Kalkulujesz czy ci się opłaca, kupujesz, po czym durny Jankes ci pisze, że OWSZEM, może wysłać do Senegalu, Burkina Faso czy nawet Czechosłowacji, ale do Polski niet, bo tu kradną, a on potrafi tylko Fedexem. Powodzenia!
witam co o jest ten kalklator aukcji?
Sprawę jednoznacznie reguluje regulamin ebay. Mają prawo nie wysyłać. I nie muszą się wcale tłumaczyć dlaczego. Oczywiście, możesz ich pozwać zgodnie z jurysdykcją danego kraju. Masz do tego 100% pełne prawo. Jeśli wyrok zapadnie prawomocny na twoją korzyść to pewnie ci wyślą.
iwawu
Użytkownik
Chyba sobie jaja robisz, umowa to umowa i rasowi kapitaliści wiedzą o tym najlepiej. Jeżeli ja bym omyłkowo zalicytowała, nikt by mnie nie pytał, czy bojownik syjamski wcisnął klawisz 'liyctuj' i czy mam ochotę zapłacić. Odpowiadasz jak łoś.
Ale co to za bolszewicka mentalność ? Dlaczego chcesz kogoś "zmuszać" ? Mają prawo nie wysyłać skoro tego nie chcą. USA to nie Białoruś. To wolny ktaj.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań