jak kupować na ebay.de

Witam.pam pytanie.jestem zalogowany na polskim ebay.chcę kupować na ebay.de.co mam zrobić i jak najlepiej zapłacic za kupiony przedmiot.prosze o pomoc. Sławek

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

galerikon
Użytkownik
Musisz zwrócić uwagę, czy sprzedający oferuje wysyłkę do Polski. Niektórzy nie chcą sprzedawać Polakom, ze względu na złodziejstwo. Inna sprawa to PayPal - niektórzy sprzedający doliczają sobie za skorzystanie z tej usługi. I wreszcie trzecia sprawa: _zawsze_ przesyłaj i wymagaj wysyłania międzynarodowych przesyłek rejestrowanych (z potwierdzeniem nadania, czyli listy polecone, paczki). Ułatwi to reklamowanie, gdy pocztowcy Cię okradną. Ludziom z Zachodu trudno wytłumaczyć, że na poczcie kradną.
Aby tam kupowac trzeba wyswietlic aukcje. Gdy bedziesz chcial zlozyc oferte wpisz sume ktora zgadzasz sie zaplacic w okienko a nastepnie nick i haslo w okienka ktore sie wyswietla. Za darmo i najbezpieczniej mozna placic przez Paypal. Zwrocic uwage czy sprzedawca oferuje darmowa protekcje kupujacego. Opcje ta jest latwo znalezc nawet bez znajomosci zadnego jezyka poniewaz obecnosc jej jest sygnalizowana: 1. Poprzez obecnosc tarczy darmowej protekcji przy tytule aukcji w liscie wynikow poszukiwan, 2. Na stronie aukcyjnej w strefie informacji o sprzedawcy (w prawym gornym rogu).
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay