W sprawie wystawiania towarow na serwisach zagranicznych

leszekw88
Użytkownik
Jak wystawic towar na zagranicnych serwisach ebay w Wielkiej Brytani i Irlandii. Czy musze sie zejestrowac sie drugi raz.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (10)

Odpowiedzi (10)

Witam wszystkich:))Dziękuje bardzo za przydatne wskazówki...bez Waszej pomocy sama bym nic nie zdziałała.))Mam jeszcze jedno pytanko mianowicie:chcę wystawić aukcję na ebay-de,otrzymałam list z kodem (bestatigungskode)-no wiadomo że ten kod jest potrzebny aby sprzedawać,a moje pytanko brzmi:chodzi o o opłaty za wysawienie towaru oraz za sprzedaż-czy jeśli chcę sprzedawać na ebay-de,musze się zarejesrtować w pay-payu?.A jeśli nie jest to konieczne to jak jest z tą prowizją na jaki adres i gdzie ja mam wysłać????Mam nadzieję że ktoś mi odpowie no jak narzie to zrobiłam dzięki Waszej pomocy bardzo duże postępy w tym kierunku......;))))))
cześc ludziska moż ektos mi odpowiedziec na pytanie ile o mozlwiości przelewów prze zpaypal do paypal chinskiego??oraz kwota ,cena wysyłki towaru z chin do Polski??
Przelewy bankowe naleza do kategorii najdrozszych metod przesylki pieniedzy. W przypadku bardzo duzych sum ktorymi operuja np. firmy jest to jedyna mozliwa metoda ale w przypadku szarego obywatela jest to metoda ktora przewaznie podwaza eknomiczny sens transakcji. Oprocz Paypala sa jeszcze inne metody platnosci ktore mozna zaproponowac sprzedawcy: https://www.moneybookers.com/app/?rid=978241 - nalezy chyba do najtanszych (dla wplacajacego) zaraz po Paypal i sa po Polsku. www.bidpay.com - nieco drozszy i nie jest po polsku.. Wiecej o platniosciach jest tutaj: http://www.eony.pl/platnosci.html
Problemów z serwisami zagranicznymi jest sporo. 1. Płacenie za towar - najlepiej robić to przy użyciu Paypala - opłatę - ok.4% pobiera Paypal od sprzedawcy, nie kupującego. 2. Koszty wysyłki - trzeba uważać - a najlepiej pytać się sprzedawcy, ile będzie kosztowała wysyłka do Polski - często - np. na Ebay.de wystawiają się Austriacy - koszt wysyłki do Niemiec i do Polski jest taki sam, więc problemu nie ma, ale paczka z Niemiec potrafi kosztować i 25 Euro też. 3. Jak nie da się Paypalem - trzeba poszukać bank z tańszymi przelewami - ja płacę z Multibanku - koszt przelewu 25 zł - kontrahent MUSI mieć nr konta w standardzie IBAN. 4. Sprzedawanie - niektóre banki w Niemczech nie obciążają swoich klientów za przelewy do Polski do 100 Euro - ale nie wiem, które. 5. Karty płatnicze - w ciągu kilku ostatnich lat próbowałem kilku kart kilku banków - reguła jest jedna - zarówno Ebay, jak i Paypal (firma zależna Ebay) akceptują WYŁĄCZNIE wypukłe karty debetowe i karty kredytowe (które też oczywiście są wypukłe). Żadne tam e-karty i tym podobne "nie chodzą" - sprawdzałem na kartach mbanku, multibanku i Pekao Sa. Również karty debetowe typu electron - ta sama sytuacja - jak podana w poście wyżej. Trzeba się najlepiej zaopatrzy w wypukłą Visę i konto w Multibanku - przelewy on-line z biurka, bez kolejek, chodzenia z kasą itp. - ja przelewam ze swojego konta złotówkowego na euro i robię przelew, albo korzystam z Paypala.
A tak na marginesie,nie orientuje się Pan jaki jest najlepszy Bank-jeśli chodzi o przelewy pieniężne na konto w Niemczech-taki aby brał jak najmniej prowizji..Bo normalnie jestem załamana..wylicytowałam towar za 4 zł+23zł przesyłka..Idę do swojego banku PKO BP i jak usłyszałam ile biorą za przelanie to mnie scieło...60zł;((((Tak samo dużo biorą prowizji w WBK I CITY może Pan by mi zaproponował jakiś lepszy bank??
Ok zrobiłam tak jak mi napisałeś...i kurcze na smym końcu wyskakuje mi taki komunikat:Credit Card Authorization Failed! Credit Card Account Number : XXXX-XXXX-XXXX-8275 Expiration Date : Apr-30-06 Your credit card issuer does not permit this transaction. Please refer to your credit card issuer for more information.Nie wiem ja mam konto w PKO BP ,karte Visa electron,może musze założyć konto w innym banku??
>Credit or debit card number Podajesz 16 cyfrowy (w przypadku VIS) numer karty widocznyy na karcie >Card Identification number Kliknij: Learn more 🙂 Dalej: Data ważnosci,imie i nazwisko,adres.
Chodzi mi konkretnie o : Credit or debit card number Podam Ci linka abyś zobaczył,jejku kto mi pomożehttps://scgi.ebay.com/saw-cgi/eBayISAPI.dll?PlaceCCInfo&reporting=1&RegInfo=273b1b10e377dae96b2e97784b526045
No własnie ja też mam z tym wielki problem...Bo chciałabym sprzedawać ale tylko na ebay-de,czyli w Niemczech.wchodzę na strone rejestracji czyli weryfikacja karty...No i tu mam mały problem tego typu że nie wiem co mam wpisać w pierwszej zakładce(z tego co się doczytałam,to trzeba tam wpisać numer karty kredytowej).....Może TY kolego mnie troszkę nakierujesz i podpowiesz....Byłabym Ci bardzo wdzięczna.....Pozdrawiam...ANIA
Nie,musisz założyc konto sprzedawcy (weryfikując się kartą).
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań