Towar niezgodny z opisem-kto placi koszty

Otrzymalem przesylke z wylicytowana kurtka ,ktora ma zepsuty zamek ,a tym samym nie nadaje sie do noszenia. Kto powinien zaplacic za odeslanie przesylki? Przeczytalem gdzies ze kupujacy. Jesli tak ,to dlaczego? Przeciez to nie ja ponosze wine za blad sprzedawcy. Czy przepisy e-bay jasno okreslaja ta sytuacje?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (5)

Odpowiedzi (5)

no to zmienia postać rzeczy :D odsyłaj towar do sprzedawcy i może Ci zwróci wszystkie poniesione koszty, a jak nie zamelduj sie na Policji i oczywiście wystaw nega, zwrotnego jak wiesz nie dostaniesz tylko tyle możesz zrobić ebay nie pomoże, bo nie płaciłeś PP 🙂
Niestety nie placilem PayPalem . Nie bylo takiej opcji 😞
zostaną zablokowane Twoje pieniądze na koncie sprzedającego, natomiast jeśli eskalujesz do rangi roszczenie możesz liczyć na pełny zwrot pieniędzy ale fachowej informacji podadzą Ci na infolinii PayPal, telefon do nich Numer telefonu naszego działu obsługi klienta: 0 801 38 66 86 Od poniedziałku do piątku, od 8:30 do 17:00
Dziekuje za odpowiedz. Mam jeszcze 1 pytanie-co mi da otwarcie sporu? Jakie sa mozliwosci?
ale, po co bedziesz odsyłał towar, otwierasz spór towar nie zgodny z opisem i już, ale najlepiej na PayPal'u > https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/Marketing_CommandDriven/securitycenter/buy/Purchase... na otwarcie sporu masz 45 dni od zakończenia aukcji lub kliknięcia w KT
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay