TOTALNA ZENADA POLSKI EBAY!!!!!

rafagrab
Użytkownik
Witam. Po miesiącu pisania do wręcz śmiesznej firmy jaką jest POLSKI EBAY - wysłałem ponad 10 maili ( Dostałem 1 odpowiedź w dodatku nie na temat ) mam dość. Może ktoś tutaj powie mi gdzie można złożyć oficjalna skargę na działanie TEJ firmy. Miesiąc czasu już mam zablokowane konto, konto paypal działa normalnie i niema z nim żadnych problemów - aktualnie jest przypisane do innego konta ebay. Pracownicy po prostu mnie ignorują i nie odpowiadają na maile, już nawet nie wiem gdzie pisać. Nawet ta informacje muszę pisać z innego konta gdyż na tym zablokowanym nie moge.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (3)

Odpowiedzi (3)

No to ja też dorzucę swoje 3 grosze. Mieszkam w Skandynawii, w lutym założyłam konto na ebay.pl. W celu weryfikacji tożsamości chciałam użyć karty kredytowej. System ją odrzucił, ponieważ konto nie jest polskie, a moją walutą rozliczeniową nie jest euro (w momencie zakładania konta nie podano informacji o konsekwencjach wyboru waluty!). Poprosiłam zatem o kod aktywacyjny. O dziwo, list przyszedł szybko, ale zawierał BŁĘDNY KOD! Napisałam wiadomość z prośbą o WYJAŚNIENIE tej absurdalnej sytuacji i rozwiązanie problemu. Odpowiedź, którą otrzymałam, zawierała tylko informację, że moje konto "już" jest aktywne... Na kolejny problem nie musiałam czekać zbyt długo, bo tylko do momentu wysłania mi faktury. Kartą oczywiście płacić nie mogę, bo waluta nie euro itd - jak wyżej. Próbowałam płatności PayPal przez 2 albo 3 dni, ale system nie był w stanie przetworzyć transakcji. PayPal używam bardzo często, w sklepach polskich i zagranicznych - nigdy nie było podobnego problemu. Już miałam wysłać kolejny email do ebay.pl, ale pomyślałam, że i tak nie uzyskam tam pomocy. Zamiast tego zalogowałam się przez EBAY.COM i tam BEZ POBLEMU OPŁACIŁAM FAKTURĘ. Polecam wszystkim takie rozwiązanie, jeśli jest adekwatne do sytuacji, bo na poprawę standardów w ebay.pl chyba liczyć nie można... Jeśli jakaś oficjalna skarga jest w Waszych planach, to chętnie się podpiszę. Chyba, że mi też konto zablokują ;) Pozdrawiam kupujących i sprzedających, JS.
Wlasnie takiego topicu szukalem, ja mam podobny problem zarejestrowalem sie na eBay.com (wtedy jeszcze nie bylo eBay.pl) kilka lat temu. Dwa tygodnie temu chcialem wystawic pierwsza aukcje okazalo sie ze nie moge sprzedawac poza terenem polski z uwagi na "zabezpieczenia" napisalem o pomoc doradzili mi zebym przepisal sie do serwisu eBay.pl tak tez uczynilem, niestety problem byl ciagle nierozwiazany. Tak jest do tej pory, pisze maile dostaje odpowiedzi nie na temat i po kazdym mailu otrzymuje do wypelnienia ankiete. Raz dostalem informacje ze zadzwonia do mnie w celu weryfikacji, po tym dostalem wiadomosc ze dzwonili ale nie mogli ze mna porozmawiac (faktycznie kiedy bylem w pracy ktos do mnie dzwonil z zastrzezonego numeru ale to bylo tylko jeden raz, oni nie wiedza ze nie zawsze mozna rozmawiac podczas pracy?) i musze im dostarczyc faksem kopie dowodu osobistego i jakis "rachunek telefoniczny" skad teraz wezme rachunek telefoniczny jezeli uzywam pre paid??? Moim zdaniem trzeba napisac do glownej siedziby eBay na europe do luksemburga i zlozyc skarge na dzialanie pomocy w serwisie eBay.pl ja tak zamierzam zrobic. Jesli to nie pomoze to wybiore sie do ich siedziby osobiscie. Mieszkam godzine drogi od Luksemburga. Patrzylem na inne fora i nie zdazylo sie zeby bylo tam tyle problemow jak na pl. Tutaj masz adres na Europe: eBay Europe S.à.r.l. 22-24 Boulevard Royal L-2449 Luxembourg Ponizej adres glownej siedziby eBay: Stany Zjednoczone: eBay Inc. 2145 Hamilton Avenue San Jose, Kalifornia 95125 USA Mysle ze jak tam dowiedza sie ze obsluga techniczna dziala na niekorzysc serwisu eBay to zareaguja szybciej. Pozdrawiam
ehhh nie wiesz jak ciebie rozumiem. mi zablokowali konto paypal bez powodu ( niezweryfikowane ) i nie dosc ze zablokowali to nie dali szansy odblokowania nic nie bylo zadnych krokow aby odblokowac poprostu zakosili forse i zadowoleni pisalem do nich nie raz otrzymywalem odpowiedzi typu " przepraszamy my ciebie rozumiemy i staramy sie ci pomoc" lub " zadzwon 0800****** aby uzyskac wiecej informacji" przeciez to komputer wysyła. kase nie mnie jedynemu zabrali z paypal ( nie mialem zadnych roszczen !!! ) jednemu gosciowi ok 800 funtow zakosili. ja w sprawie tej firmy napisalem do TVN 24 moze oni rozgłoszą to sprawę. ze ebay i paypal ma gleboko w dupie klientow tylko kasa sie liczy !!!
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań