Rejestracja w Western Union

markop64
Użytkownik
Czesc. Zarejestrowalem sie w WU, aby wyslac pieniadze online do Chin. Aby moc to zrobic, musze podac dane karty kredytowej. Czy podajac te dane nie naraze sie na jakas oplate poczatkowa, czy cos w tym stylu? Osoby zorientowane w temacie prosze o informacje. Pzdr

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (10)

Odpowiedzi (10)

dokanczając to sa własnie wilekie koncerny które rzekomo tak są takie ucziwe i dbające o prawo cłżowieka dające miliony na aukcj echarytatywne tworząc sój sztuczny wizerunek bo np. zarobi n abiednych cchinczykach i produkcji 10milionó dolarów i wielkim aplauzie i przy fleszach odda 2miliony na cel dobroczynny ale 8mln zostaje w ich kieszeni i ta sztuczn aunia europejska (choćosbisci epodob ami sie polityka i wierze żejst tam wile uczciwych i podoba mi si eta jednośc europy niestety trzeba być realista to wszystko jest pod łapą grupki towarzystwa która tym wszystkim kieruje dając tym ok ludziom z uni fałszywe poczucie tej całej dobroci sztucznej uni i ta naprawd e bocznymikanałi uni ato wszystko popiera ,cieżkie dylematy sam ocen takie jest moj ezdanie w tej całej kwesti.
a widze że tylko tyle rzeczy małe paczki pewniej przechodza przez granice niż duże ,na tym urzędzie(bo to najczęsciej na niemieckim łapią i przekazują polakom(mi raz partie 12 rzeczy w polsc erozpakowali zapakowali i napisali przepakowane ponieważ źle byłazapakowana,przy ropakowywaniu ewidentnie widzieli co przepakowuja,a te dwie to na niemickim złapane ,bo tyle co mi wiadomo wszystkie paczki z poza europy śa kierowan edo jakiś dóch portów czy 3 w europie a potem dopiero n adocelowy adres) na tych urzędach ich jest mało a paczek jest tysiące wię cmałe raczej omijają na rzecz dużych )po z atm na tych serwisach minimaln ezamóiwenia sa chyb aod 2 czy 3tys. zł na naszenie wiem jak za 165$ mogłęś cos kupic) tak sie da n aebayu zkolei z ebay jak ci złapią to możes zpowiedziec kupowałes przez legalny serwis ,ni emogłeś sie spodziewaca skolei jak mówisz o złotych i srebnych to na madein chin ai na alibabie sa ale tam są o dtakich mini hurtowych zamówien np z 2tys zł co najmiej .Jeżeli jest złotym na tych serwisach to pradopodobienstwo oszustwa jes tnaprawde małe,skolei dziwi mnie tak mała kwota zamówienia i upieranie sie na western union (jedno z dwóch najpopularniejszych korzystancyh serwisów płatnościowych do oszustw )dobry i uczciwy sprzedawca ni eupiera sie przy okreslonej płatności ,a jedyni epzedstawia warunki że np western jest szybki a przelew wolny naprzykład to już jest podejrzane i pozostawia wybór kupującemu nie naciska. generalnie : jeżeli przez ebay chinski kupujesz i gościu ma dużó gwiazdek np500 do 1000 ma do 2 ,3 negów max i to warto spawdzić za co czy nie konkurencja albo jakiś wariat a jednoczesnie oferuje w aukcji przesyłki miedzynarodowe to jest uczciwy bo takich tam jest tylko paru:),jeżlei ma mało komentarzy i ma z 3 nego i oferuje coś to 100 bo 165$ tota srednia klasa tam ma takie wypłaty miesieczne np i i każdy może sie pokusic zwłaszcza że z tych 16$ minimum z 70 do 120$ tosa koszty pzesyłki ta więc on zarabi amoże z 20$ a tam to jest dużo)i tak to mniej wiecje wyczaiłem jak i na 2 doświadczeniach które mnie zmobilizowały doszukani ainformacji wiem to.jeżeli zamawias zbuciki lub odziez nawet i-poda do chetnie sie dorzuce i do 165$ to chetnie tam sie dorzuce,ale musiał bysprze zbank wysłąc i no i w banku zrobic kopie dowodu przelewu taka bankową zich piecżatkami imi przesłąc to chetnie si edorzuce koszta zrobienia tej kopi i wysyłki moge pokryć pisz na e-maila ja ci mojego wysyłam przez konto w e-bay bedzies zmiał tam gg email i skype możemy sie dogadac ,w razie czego mniejsza strata gotówki to mniejsze nerwy ,a szansa że tak amała paczka wpadnie śa naprawde minimalne ,wiem ze tak w czasch a to były niedawen z 6misiecy temu dopóki o ile mi wiadomo pwroadzono jakiś chyba 2% podaetek to wogl ei ebyło cła ani opłat te paczki tak szły a jeszcze te małe ,kupa tysiecy ośób ni ekorzysta zakupów w chinach bo si eboi a garstka co wie ż eot nie jest w cale takie ryzykowne (ze stanów jest dużówieksze ryzyko korzyst ana tm i to hurtowo sprowadza ja już bym dawno z tego korzystał tylko stracięm łąznie 6tys. złtych a na mojakieszeń tojest dużo nie mam kasy i nie zamawiam ale gdybym miął do bym bez namysłu zamawiał(Ryzyko jest zawsze ale to jest intrnet jak dobrze wyszukasz kontaky praktycznie go nie ma ,chinczycy to uczciwy naród chocprzy miliardzie zapewne ich tam jest dużó no al eprzy takiej sumie ludności 1000razy bardziej im bym zaufał niz amerykancowi np.tam takimi zamówieniami zajmują sie płotki które si emartwwiązeby jak najbardziej zwiększyć sprzedaż i byle tylko ni epodpasc bo szef mże wylac ,boja si eojałmuzne szczęsliwcy zarabiją 200$,i ni ebeda ryzykowali wałka zreszta wielu z nich (nie wszyscy )sa bardzo wierni szefowi i traktuja n aserio robote ,choć przykre z punktu moralnego bo kupując napędzasz niewolnicza gospodarke chin gdzie za słowa z apierdoły do więzien ludzi wsadzaja to o tyle zpunktu ekonomicznego tosa najtrafniejsze zakupy(tak wilece liberaln ai za prawami cżłowiekaUNIA EURPEJSKA )tak naprawde napedza swoja bogata gospodarke kosztem niewolniczej pacy w w chinach i afryce i wogle w azji .zalezy w jakim duchu zostałes wychowany i czy patrzysz z perspektywy ekonomiczn e czy etycznej.z punktu moralnego powinienes t eprodukty kupic po zwyzonej cenie w złodziejskiej korupcyjnej liberalnym rynku europejskim i dają czarobicpośrednikom w większości noa le zawsz ejest ten odsetek zwykłych ludzi któzy w tym tez zarobia zawsze to coś i możan dalej sobie wmawiać że swiat jest uczciwy zkolei zpunku ekonomicznego kupują c u nas dajemu z siebie robićjeleni bo tak naprawde tne produkt często można kupic 5 czy nawet 10 krotnie taniej pomimo że pprzesyłka jest bardzo droga kwesti a zjakiej strony patrzysz???? to już twój wybór. bo z emna róznie tracąc te 6tys. straciłem wiare w wszelakąuczciwośc jeszcz espawy w sadzie któe mi wytoczyły molochy które sie zakopały w ustawac o znakach zastrsezonych a sami produkują wszystko w chinach i w azji zdzierajac i płacac biednym ludziom za 12/h ochłapy zktórych ledwo chleb kupuja to są własnie
markop64
Użytkownik
Dzieki za obszerne wyjasnienia :) Z tego co napisales widze, ze problem najwiekszy z UC pojawia sie w momencie sprowadzania podrobek. Raczej skutecznie mnie zniecheciles do ich importu. Mialem kupic 2 pary butow i ipoda za 165$. Moj ewentualny sprzedawca bardzo nalega na platnosc przez WU, ale moge tez mu zaplacic przelewem. Zastanawiam sie, czy zaryzykowac przelew, czy odpuscic sobie te transakcje i rozejrzec sie za jakimis produktami no-name. Rozumiem, ze jak przesylka nie przejdzie jako "gift", to najwyzeej zaplace clo? Jak uda mi sie cokolwiek sprowadzic, to masz u mnie znizke ;) Pzdr
oświadczeni en apapierku który wypęłniasz w siedzibie western union jest taka opcja wktórej musisz zaznaczyć czy jest to zapłata dla rodziny czy za usługe handlową ,dla rodziny cięzko ,chinska al emożliwe ,ja zanzaczyłem że to za usługe handlową żeby w razie czego miec doód w sadzi ew razi ewała,i to był błąd bo najprawdopodobniej western jak jest zanzaczone ż eza usługe udostepnia te informacje-ALE TEGO NIE JESTEMPEWIEN MOze miałem dwa pechy ,jak wysyłalem prze zpko wszystko dochodziło przez western lipa dwi epaczki wał.Jak gościu ci moż enapisac ze to prezent jak sprawdzą i znajda ze znakami orginałów ,zastrzeżonych to nawet mama ci może wysyłąc kasuja paczke sprawa idzi ena policje i masz sprawe w sądzie z daną firmą marką o bezprawne zawłaszczenie znaku towarowego,ja straciłę jednąpaczke wktórej "orginały" zamawiałem ,już rok mija i nie dostałem jeszcze wezwania ,al epolicjant powiedziałż epaczk ejuż na 100% straciłem,byćmoze te ciuhcy są już w domach dziecka albo spalone wołą bym jakby chociąz wodmach dzieck atrafiły .tak czy siak jak ci złpią takąpaczke to ją tracisz .az ta orginalnościa to chodzi o to że w chinach te produkty są legalne bo tam ni ema takieog prawa o włąsnosci czy znakach zastrzezonych ,w sumie jest al eto raczkuje i jest skuteczn emoże w 0,5% przypadkach hehe,a jeżlei tak apaczk awychozi p z achiny i wchodzi na teren uni europejskiej tojuż te rzeczy staja si enielegalnie i podrobione.mi zatrzymali paczk epod takimi pretekstami ,niska dekjlarowan awartość(jak zamówisz towar za 2tys. zła najczeciej to jes tminimum na tych serwisach to chinczyk deklaruje paczk ena maks 18$ i nie jes tona ubezbieczona jak ci złapiąpaczke to chinczykl ci za to ni eodda nawet grosza ,poi zam te wszyskie adresy sa lewe byćmzoei ni esalewe ale na terenie chin wszystko jes tlegalne i nik tci ni ebedzi escigał tych farbyk które nieżła kase płaca tymurzednikom i cąłej reszcie tam jes tkomuna i rżadza łapówki zreszaw naszej demokracji tak . GENERA;LNIE JAK CI ZłAPIą PACZKE TO : -TRACISZ TOWAR ,MAS ZSPRAW ENAPOLICJI PóźNIEJ MARK AWYTACZA CI PROCES W SąDZIE . -CHINCZYK CI NI EODDA NAWET GROSZA CHYB Aż EODDAS ZMU TOWAR, ANIE ODDAS ZBO POLICJ ACI GOKASUJE -Najprawdopodobiej zresza te adresy i konta na które pzyjmuja kase sa lewe a jużna western unionjest to najprostrzy sposób i tylkjo zachęcasz to zrobienia przekręta. większoś czamówien n atych firmach złote adresy i srebni sprzedacy obsługująpracownicy i też często oni przyjmuja płątności wiec doi szef anie dojdzi ea konto bankow ete zóznie bywa dorADZAM ZARżADNIE KONT ANA DANE SZEFA WTEDY MAS ZGWARANCJE ,NO ALE Z OGóLNIE CHICZYCY SA BARDZO UCZCIWI INIE RBIA WAłóW BO WTEDY DONICH NIE RóCISZ A KONKURENCJ A WCHINACH JEST WIęKSZA NIZ NA AłYM SWIECI ERZEM PATRZąC. OóLNIE TAKA OSOBA JAK JA ZAMWIAłEM ZARABIA 200$ OD TOWARU SPRZEDANEGO ZA 20TYS. DOLALROW I KAZDY KLIENT JEST WAZNY DLANIEGO BOJES TICH NAJCZęSCIEJ PO 4 5 CO OBSłUGUJA . JA TEOG NIE WIEDZIAłEM WSZYSTKIEGO DOPóKI MI NIE SKASOWALIPACZKI INIE ZACZOłEM SI ETYM INTERESOWAć DOMAGąłM SI EOD GOśCIA KASY -A ON DO MNIE ż EPRZECIEż PACZK EWYSłąEM I WKONCU PO 3 DNIACH OPIEPRZANIA GO ON SI EZGODZIł ż EOK SZEF ODDA PIENIADZE (TEN CHICZYK CO PRZYJMUJE ZAMóWIENAI STRACIł CZęS CWYPłATY) ALE MUSZ EODESłAC PACZKE (KTóRA CZESTO KOSZTUJE WIęCEJ NIż SAM TEN TOWAR(PEWNIE NIE ZNASZ CENY JEDNOSTKOWEJ TOWARU A MAS ZPODANA OGóLNA CENE ZA TOWAR WRAZ Z PRZESYłKą PRAWDA?? NASEPNIE ZACZEłEM SZANTAżOWAC CHINCZYKA ż EJEżLEI NIE ODDA MI PIENIEDZY TO NAPISZ EDO TAMTEJSZEJ POLICJI żE NAMAWIA łMNIE I ROZPOWSZECHNIACH WYDARZENIA Z PLACU TIANNANMEN ORAZ O TYBECIE-TO SA BARDZO DRAżLIWE TEMATY TAM ZA SMAO MóWIENIE PO TYM WSADZAJąLUDZI NA PARE LAT DO WIęZIENIA ANWET WYKONUJA WYROKI SMIERCI ,JA NASZCZESCI ENIE ZAWIADOMIłEM POLICJI A POMOMO TO GOś PO TYCH ROMOWACH N APRYWATYM OKIENKU CZATA ZNIKNOł Z TEGO SERWISU ( I NAJąC TYCH SZPIEGóW INTERNEOTWYCH WCHIHNACH MOGLI PRZECHWYCIć TAWIADOMOś CI GO ARESZTOWAC TERAZ MI JEST MI GłUPIO I MA WYRZUTY SUMIENAI CO SIE Z TYM CHINCZYKIEM STAłO . BO BYł UCZIWY GOśC WYSłą MI PRZESYłKE ,RA ZNIE WYłąL KARTONóW I DOSłA MI JE POKRYWAJąC 1/4 SWOJE WYPłATY ,NAPRAWDE KTO WIE CZY KOLES PRZEZEMNIE W WIęZIENIU NIE SIEDZI A CO Z JEGIO RODZINANAPRAWDE BAZ WYCZULONY NA OT I JAK CI SKASUJą PACZKE NIE RóB WYRZUTóW OSBOM Z KTóRYMI GADAłES ALBO PISAłES E-MAILE BO TO SąTYLKOPłATKO KóRE Z AMRNE GROSZE WYPRUWAJą CZ SIEBI EZYłY PACUJą DL AJEDNEOG LUB PARU BOSóW KTóRYCH GóWNO OBCHODZI CZY GO ARESZTUJą CZY JAK WPOLSCE ZNAJDZ EN ATO MIJESCE 50 INNYCH CHETNYCH . OSOBIśCI EDORADZAM WYSYłANIE PACZEK PRZE KURIERóW UPS SąNAJDROSI NA SWIECI ECHYB ACHINCZYKOWI DOPłACASZ CHYBA DODATKOWE 100$ Z APRZESYłKE ALE WARTO JEST BO śA RAZ ZENASZYBSI NAJLEPSI I WOGL ESTARAJASIE ROBIć TAK żEBY TE PACZKI NI EPRZECHODZIłY JAK NAJSZYBCIEJ PZE ZURżAD CELNY .ZAUWAZ ż ECHINCZYCY WYSYłAJą TYLKO EXPRESAMI ,żEBY SżłA JAK NAJSZYBCIEJ WTEDY SA NAJMNIEJSZE SZANSE żE JA ZłAPIą PROSTE .A I NAJLEPIEJ ZAMWIAJ JAK NAJMNIJESZE PZEDMIOTY BO MIPACZKE ZATRZYMALI DLATEOG ż EBYłA DUZA ,DEKLAROWAN AWARTOśC PACZKI BYłA 18$(CZYLI MAKSYMLNAKWOTA DO KTóREJ NI EOBOWIąZUJE CłO )ORAZ O DZIWO ALE JAK SI EPOZNIEJ DOWIEDZIAłEM UZASADNION E -POCHODZENIE I WYSYłKA PACZKI ZCHIN MUSISZ ZAPAMIęTAC SOBIE JEDNO ż EZ CHIN NIE MA ORGINLANYCH RZECZY TYLKO WILEKI EKORPORACJ ELUB OSOBY MAJąC EZNIMI UMPOWUY MOGA Z TAMTAD SPROWADZą CWTEDY MAJA ODPOWIEDNI EPAIERY DO TEGO A TY NI EBEDZIES ZMIAł żADNCYH ALBO BEDA LEWE TAK TO JEST ,PO ZA TYM WCHINACH W SWIETLE PRAWA WSZYSTKO JEST LEGALN EI ORGINALNE. UFF LICZ EN AJKąS ZNIżKE NA JEDNE PORDUK TJAK SPROWADZISZ:):)
markop64
Użytkownik
Dzieki serdeczne za wyjasnienia. O jakim oświadczeniu mówisz? Nie bardzo rozumiem różnicę między wysyłką przez WU a przelewem bankowym jeśli chodzi o działanie urzędu celnego?? Przecież urząd celny nie wie, jak zapłaciłem za paczkę. Na paczce byłoby napisane, że jest prezentem. Zawierała by produkty markowe, tzn. raczej sądzę, że są to dobre podróbki. Jeśli możesz mi wyjaśnić moje wątpliwości, to będę bardzo wdzięczny. Pzdr
Zapewne zamawiasz towar ze strony www.made-in-china.com albo z alibaby ,odradzam wysyłke przez western union ,jeżeli w oświadczeniu zaznaczysz że jest to za usługe handlowa ,to mas zniemal gwarancj eż ejeżeli zamawiasz towar "markowy to ci urząd celny go skasuj ewiem bo tak straCIłEM DWIE PACZKI na kwote 3tys.zł jeżeli to towar "no name" to raczej bezpieczne,chinczycy jako złci i srebni sprzedawcy ni eoszukuja w 90% on ci wyśle ale urząd celny zatrzyma ,najlepszym sposobme jest transfer popzez pko co prawda idzi eto 7dni *pewnie rachunki maja w "bank of china" osobiści eodradzam wysyłke przez western ,po z atm rzeczywiście western unio n to ryzyko bo jakbyś nie wiedział to te adres na który wysyłasz pieniądz to jest lewy adres i to ci gwarantuj eto sam adres wysyłkowy nadawcy na paczce jest tez lewy (przy produktach markowych )a na stronach www.made-in-china.com bardzo mało jest produków no name w większości śa tylko bardzo dobre jaościowo podróbki ,sa lepsz eniżorginały nawet przyznam .ogólnie odradzam western chyba ż echcesz stracić pzesyłke.
markop64
Użytkownik
Firma ma status "złotego wystawcy" co świadczy o jej dużych obrotach i wyglada na poważną. Ceny oferowanych przez nią towarów są dość wysokie (niestety ;)) Z Polski on line można płacić tylko do krajów, które pokazałeś, dlatego zarejestrowałem się jako "amerykanin". Pzdr
Nie chce sie wtryniac ale jezeli chodzi o sprzet w niskich cenach to zanim zaplacisz sprawdz ile czasu ta 'firma' istnieje,pogogluj,posprawdzaj adresy mailowe z ktorych dostajesz wiadomosci,zripe(uj) strone www,wlasciciela domeny... Zeby pozniej nie bylo placzu 'OSZUKALI MNIE!!!11111!!!!!11111' Co do wysyłki kasy: Po pierwsze:
markop64
Użytkownik
Dzieki za linka, ale tak, jak pisalem, chce placic online, a pod tym adresem nic nie ma na ten temat. Chodzi mi o to, ze nie wiem, czy za rejestracje karty kredytowej, WU pobiera z niej jakies pieniadze. Chce zaplacic za pare rzeczy firmie handlowej, ktora znalazlem na www.made-in-china.com. Pzdr
http://www.westernunion.com.pl/ Tak z ciekawosci, Za co placisz? Czy to transakcja via ebay Jezeli mozesz,podaj link.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań