oświadczeni en apapierku który wypęłniasz w siedzibie western union jest taka opcja wktórej musisz zaznaczyć czy jest to zapłata dla rodziny czy za usługe handlową ,dla rodziny cięzko ,chinska al emożliwe ,ja zanzaczyłem że to za usługe handlową żeby w razie czego miec doód w sadzi ew razi ewała,i to był błąd bo najprawdopodobniej western jak jest zanzaczone ż eza usługe udostepnia te informacje-ALE TEGO NIE JESTEMPEWIEN MOze miałem dwa pechy ,jak wysyłalem prze zpko wszystko dochodziło przez western lipa dwi epaczki wał.Jak gościu ci moż enapisac ze to prezent jak sprawdzą i znajda ze znakami orginałów ,zastrzeżonych to nawet mama ci może wysyłąc kasuja paczke sprawa idzi ena policje i masz sprawe w sądzie z daną firmą marką o bezprawne zawłaszczenie znaku towarowego,ja straciłę jednąpaczke wktórej "orginały" zamawiałem ,już rok mija i nie dostałem jeszcze wezwania ,al epolicjant powiedziałż epaczk ejuż na 100% straciłem,byćmoze te ciuhcy są już w domach dziecka albo spalone wołą bym jakby chociąz wodmach dzieck atrafiły .tak czy siak jak ci złpią takąpaczke to ją tracisz .az ta orginalnościa to chodzi o to że w chinach te produkty są legalne bo tam ni ema takieog prawa o włąsnosci czy znakach zastrzezonych ,w sumie jest al eto raczkuje i jest skuteczn emoże w 0,5% przypadkach hehe,a jeżlei tak apaczk awychozi p z achiny i wchodzi na teren uni europejskiej tojuż te rzeczy staja si enielegalnie i podrobione.mi zatrzymali paczk epod takimi pretekstami ,niska dekjlarowan awartość(jak zamówisz towar za 2tys. zła najczeciej to jes tminimum na tych serwisach to chinczyk deklaruje paczk ena maks 18$ i nie jes tona ubezbieczona jak ci złapiąpaczke to chinczykl ci za to ni eodda nawet grosza ,poi zam te wszyskie adresy sa lewe byćmzoei ni esalewe ale na terenie chin wszystko jes tlegalne i nik tci ni ebedzi escigał tych farbyk które nieżła kase płaca tymurzednikom i cąłej reszcie tam jes tkomuna i rżadza łapówki zreszaw naszej demokracji tak .
GENERA;LNIE JAK CI ZłAPIą PACZKE TO :
-TRACISZ TOWAR ,MAS ZSPRAW ENAPOLICJI PóźNIEJ MARK AWYTACZA CI PROCES W SąDZIE .
-CHINCZYK CI NI EODDA NAWET GROSZA CHYB Aż EODDAS ZMU TOWAR, ANIE ODDAS ZBO POLICJ ACI GOKASUJE
-Najprawdopodobiej zresza te adresy i konta na które pzyjmuja kase sa lewe a jużna western unionjest to najprostrzy sposób i tylkjo zachęcasz to zrobienia przekręta.
większoś czamówien n atych firmach złote adresy i srebni sprzedacy obsługująpracownicy i też często oni przyjmuja płątności wiec doi szef anie dojdzi ea konto bankow ete zóznie bywa dorADZAM ZARżADNIE KONT ANA DANE SZEFA WTEDY MAS ZGWARANCJE ,NO ALE Z OGóLNIE CHICZYCY SA BARDZO UCZCIWI INIE RBIA WAłóW BO WTEDY DONICH NIE RóCISZ A KONKURENCJ A WCHINACH JEST WIęKSZA NIZ NA AłYM SWIECI ERZEM PATRZąC.
OóLNIE TAKA OSOBA JAK JA ZAMWIAłEM ZARABIA 200$ OD TOWARU SPRZEDANEGO ZA 20TYS. DOLALROW I KAZDY KLIENT JEST WAZNY DLANIEGO BOJES TICH NAJCZęSCIEJ PO 4 5 CO OBSłUGUJA .
JA TEOG NIE WIEDZIAłEM WSZYSTKIEGO DOPóKI MI NIE SKASOWALIPACZKI INIE ZACZOłEM SI ETYM INTERESOWAć DOMAGąłM SI EOD GOśCIA KASY -A ON DO MNIE ż EPRZECIEż PACZK EWYSłąEM I WKONCU PO 3 DNIACH OPIEPRZANIA GO ON SI EZGODZIł ż EOK SZEF ODDA PIENIADZE (TEN CHICZYK CO PRZYJMUJE ZAMóWIENAI STRACIł CZęS CWYPłATY) ALE MUSZ EODESłAC PACZKE (KTóRA CZESTO KOSZTUJE WIęCEJ NIż SAM TEN TOWAR(PEWNIE NIE ZNASZ CENY JEDNOSTKOWEJ TOWARU A MAS ZPODANA OGóLNA CENE ZA TOWAR WRAZ Z PRZESYłKą PRAWDA?? NASEPNIE ZACZEłEM SZANTAżOWAC CHINCZYKA ż EJEżLEI NIE ODDA MI PIENIEDZY TO NAPISZ EDO TAMTEJSZEJ POLICJI żE NAMAWIA łMNIE I ROZPOWSZECHNIACH WYDARZENIA Z PLACU TIANNANMEN ORAZ O TYBECIE-TO SA BARDZO DRAżLIWE TEMATY TAM ZA SMAO MóWIENIE PO TYM WSADZAJąLUDZI NA PARE LAT DO WIęZIENIA ANWET WYKONUJA WYROKI SMIERCI ,JA NASZCZESCI ENIE ZAWIADOMIłEM POLICJI A POMOMO TO GOś PO TYCH ROMOWACH N APRYWATYM OKIENKU CZATA ZNIKNOł Z TEGO SERWISU ( I NAJąC TYCH SZPIEGóW INTERNEOTWYCH WCHIHNACH MOGLI PRZECHWYCIć TAWIADOMOś CI GO ARESZTOWAC TERAZ MI JEST MI GłUPIO I MA WYRZUTY SUMIENAI CO SIE Z TYM CHINCZYKIEM STAłO .
BO BYł UCZIWY GOśC WYSłą MI PRZESYłKE ,RA ZNIE WYłąL KARTONóW I DOSłA MI JE POKRYWAJąC 1/4 SWOJE WYPłATY ,NAPRAWDE KTO WIE CZY KOLES PRZEZEMNIE W WIęZIENIU NIE SIEDZI A CO Z JEGIO RODZINANAPRAWDE BAZ WYCZULONY NA OT I JAK CI SKASUJą PACZKE NIE RóB WYRZUTóW OSBOM Z KTóRYMI GADAłES ALBO PISAłES E-MAILE BO TO SąTYLKOPłATKO KóRE Z AMRNE GROSZE WYPRUWAJą CZ SIEBI EZYłY PACUJą DL AJEDNEOG LUB PARU BOSóW KTóRYCH GóWNO OBCHODZI CZY GO ARESZTUJą CZY JAK WPOLSCE ZNAJDZ EN ATO MIJESCE 50 INNYCH CHETNYCH .
OSOBIśCI EDORADZAM WYSYłANIE PACZEK PRZE KURIERóW UPS SąNAJDROSI NA SWIECI ECHYB ACHINCZYKOWI DOPłACASZ CHYBA DODATKOWE 100$ Z APRZESYłKE ALE WARTO JEST BO śA RAZ ZENASZYBSI NAJLEPSI I WOGL ESTARAJASIE ROBIć TAK żEBY TE PACZKI NI EPRZECHODZIłY JAK NAJSZYBCIEJ PZE ZURżAD CELNY .ZAUWAZ ż ECHINCZYCY WYSYłAJą TYLKO EXPRESAMI ,żEBY SżłA JAK NAJSZYBCIEJ WTEDY SA NAJMNIEJSZE SZANSE żE JA ZłAPIą PROSTE .A I NAJLEPIEJ ZAMWIAJ JAK NAJMNIJESZE PZEDMIOTY BO MIPACZKE ZATRZYMALI DLATEOG ż EBYłA DUZA ,DEKLAROWAN AWARTOśC PACZKI BYłA 18$(CZYLI MAKSYMLNAKWOTA DO KTóREJ NI EOBOWIąZUJE CłO )ORAZ O DZIWO ALE JAK SI EPOZNIEJ DOWIEDZIAłEM UZASADNION E -POCHODZENIE I WYSYłKA PACZKI ZCHIN
MUSISZ ZAPAMIęTAC SOBIE JEDNO ż EZ CHIN NIE MA ORGINLANYCH RZECZY TYLKO WILEKI EKORPORACJ ELUB OSOBY MAJąC EZNIMI UMPOWUY MOGA Z TAMTAD SPROWADZą CWTEDY MAJA ODPOWIEDNI EPAIERY DO TEGO A TY NI EBEDZIES ZMIAł żADNCYH ALBO BEDA LEWE TAK TO JEST ,PO ZA TYM WCHINACH W SWIETLE PRAWA WSZYSTKO JEST LEGALN EI ORGINALNE.
UFF
LICZ EN AJKąS ZNIżKE NA JEDNE PORDUK TJAK SPROWADZISZ:):)