ZAKUPY ZA GRANICA

Dla majacych z tym problemy podaje kilka uwag, wynikajacych z moich 3 letnich doswiadczen. 1. Jak placic ? Warto tu dokladnie przeczytac informacje na stronie www.e-platnosci.23.pl , wiele ciekawych rzeczy zawiera tez strona "me" uzytkownika stamps222 2. Ja sam sprawdzam potencjalnego sprzedawce na www.toolhaus.org , gdzie wyswietlane sa tylko opinie negatywne, ktore on dostal i analizuje je szczegolowo. Naprawde warto. 3.Sensacyjnym rynkiem jest praktycznie ebay.com , ew.ebay.de. Sam mam najlepsze doswiadczenia ze sprzedawcami z Wielkiej Brytanii. Bywa, ze ebejowcy z USA niechetnie wysylaja za granice - jeden pisze nawet wysylam wszedzie tylko nie do Wloch - pomni z reguly negatywnych doswiadczen, kiedy to stracili towar i pieniadze ( na PayPalu mozliwy jest np.chargeback) Jesli mamy problemy z USA a chcemy tam np. ze wzgledu na hobby kupowac czesciej warto wtedy na www.myus.com kupic sobie adres pocztowy oraz nr.telefonu ( dostaniemy go na slonecznej Florydzie).Serwis tani nie jest, dziala jednak perfekcyjnie. 4.Gdy juz zdecydujemy sie na zakupy - pamietajmy, ze trudno cokolwiek przeslac do PL za sume ponizej 20 dolarow/euro. NIE OSZCZEDZAJMY NA KOSZTACH PRZESYLKI, wybierajac zawsze wersje z ubezpieczeniem i ew. z "online tracking". Tanszy "surface" z USA potrafi wedrowac do Europy 8 tygodni. Orientacyjne ceny naszej paczki mozna sprawdzic: www.usps.com dla USA www.royalmail.com dla GB www.postip.de dla Niemiec Ciag dalszy nastapi...
Pokaż cały temat
ja jestem hcyba jakas niekumata?(nie umeim.prosze znajdzcie mi maila tego czlowieczka jego nik to mendolcoco pozdrawiam
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań