ZAKUPY ZA GRANICA

Dla majacych z tym problemy podaje kilka uwag, wynikajacych z moich 3 letnich doswiadczen. 1. Jak placic ? Warto tu dokladnie przeczytac informacje na stronie www.e-platnosci.23.pl , wiele ciekawych rzeczy zawiera tez strona "me" uzytkownika stamps222 2. Ja sam sprawdzam potencjalnego sprzedawce na www.toolhaus.org , gdzie wyswietlane sa tylko opinie negatywne, ktore on dostal i analizuje je szczegolowo. Naprawde warto. 3.Sensacyjnym rynkiem jest praktycznie ebay.com , ew.ebay.de. Sam mam najlepsze doswiadczenia ze sprzedawcami z Wielkiej Brytanii. Bywa, ze ebejowcy z USA niechetnie wysylaja za granice - jeden pisze nawet wysylam wszedzie tylko nie do Wloch - pomni z reguly negatywnych doswiadczen, kiedy to stracili towar i pieniadze ( na PayPalu mozliwy jest np.chargeback) Jesli mamy problemy z USA a chcemy tam np. ze wzgledu na hobby kupowac czesciej warto wtedy na www.myus.com kupic sobie adres pocztowy oraz nr.telefonu ( dostaniemy go na slonecznej Florydzie).Serwis tani nie jest, dziala jednak perfekcyjnie. 4.Gdy juz zdecydujemy sie na zakupy - pamietajmy, ze trudno cokolwiek przeslac do PL za sume ponizej 20 dolarow/euro. NIE OSZCZEDZAJMY NA KOSZTACH PRZESYLKI, wybierajac zawsze wersje z ubezpieczeniem i ew. z "online tracking". Tanszy "surface" z USA potrafi wedrowac do Europy 8 tygodni. Orientacyjne ceny naszej paczki mozna sprawdzic: www.usps.com dla USA www.royalmail.com dla GB www.postip.de dla Niemiec Ciag dalszy nastapi...

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (10)

Odpowiedzi (10)

ja jestem hcyba jakas niekumata?(nie umeim.prosze znajdzcie mi maila tego czlowieczka jego nik to mendolcoco pozdrawiam
lidaszp
Użytkownik
Szukać kontaktu do użytkownika możesz przez szukanie zaawansowane na ebay.com W kolumnie Members masz dwie opcje: 'Find a member' lub 'Find contact'. O ile pamiętam, ta druga opcja wysyła pełne dane rejestrowe na adres e-mail.
witam powiedz mijak mam zdobyc e-maila uzytkownika u ktorego wygralam auukcje? po wygranej aukcji nie dostalam zadnegho e-maila nie wiem ile kosztuje przesylka i na jakie dane lub numer konta mamprzelac pienaidze pomozesz mi?pozdrawiam
gt4all
Użytkownik
Mozemy pomoc w platnosciach za aukcje na Ebay.com lub Ebay.ca http://www.gt4all.biz/
dexa1972 - czytaj tu
@ lufifer... " nie chce gosciowi psuc interesu" towar jest dla mnie mocno pdejrzany, nie bede jednak publicznie pietnowal z braku 100% pewnosci. Pozdrawiam
Nic dodac, nic ujac
Autentyki ? Napisala do mnie sympatyczna debiutantka pytajac, czy niektore towary na ebay.pl to podroby. Na podstawie fotografii opinie wydac czasem trudno, jednemu gosciowi zas interesu psuc nie chce. Z moich wspomnien handlarza szmatami podam tylko 2 przyklady; Kto byl w Bangkoku ten widzial stosy "markowych" bluz i koszul w cenie paczki Marlboro w Warszawie. Z drugiej strony sam bylem w magazynach adidasa pod Norymberga, gdy akurat docieraly tam kontenery z najbardziej prestizowa wersja tej kolekcji "made in Indonesia" Bywqa wiec roznie
CZESC 2. W handlu zagranicznym, poza bezpieczenstwem tranzakcji, istotne jest zaufanie to sprzedajacego. W koncu wysylamy mu pieniadze na podstawie zdjecia ogladanego na komputerze. NIE ISTNIEJA cudowne okazje, nikt nie sprzedaje nowych laptopow i innych cudow techniki za 20% ceny rynkowej - akurat tu marza handlowca jest relatywnie niewielka. Jezeli znajdziemy np. u poczatkujacego sprzedawcy ( aukcje 3 dniowe, trudne do wykrycia przez ebay-security,transer szmalu Western Union only)130 mp3-Players firmy Apple za 1/3 ceny, mozemy byc pewni ze nasze pieniadze trafia do mafii internetowej w pieknym miasteczku Valicea w Rumunii. FALSZERSTWA i PODROBKI. Tych jest oczywiscie na ebeju / com , de , pl (?) pelno. Poniewaz zajmuje sie zawodowo handlem tekstyliami pare przykladow z mojej branzy. Prawie 100% towarow sprzedawanych jako "Louis Vuitton" na ebay de to falszerstwa z Anatolii ( prawdziwa torebka damska tej firmy = jedna do dwoch pensji sekretarki na Zachodzie). Falszowane ( i na ebaju sprzedawane) sa rzeczy akurat modne ze sredniego segmentu cen. W zeszlym roku np. czapki "Von Dutch" dresy "adidas Y-3" lub buty "Prada" Paradoksalnie wlasnie towary luksusowe -branza moda, wielkie gwiazdy - mozna kupic wzglednie tanio ( tu cena fabryczna stanowi max 25% ceny w butiku). Sa zatem i uczciwi sprzedawcy, np. coldst57, i czasami super okazje takze u osob prywatnych ( bogaci znajomi ze Szwajcarii sprzedaja np. dwa razy w roku niepotzrebne im "prezenty" i utarg rozdajom biednym). A jezeli mamy watpliwosci to lepiej nabyc cos "autentycznego" w normalnym sklepie internetowym. Dajmy na to gwarantowanie prawdziwe i mocno przecenione damskie pantofle w sklepie pollyanna com - Stockroom Clearance. Inne okazje znajdziemy w google.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań