POMOCY!!!

filipek1
Użytkownik
HEJ EBAY-OWICZE POTRZEBUJĘ POMOCY I DOBREJ RADY.JESTEM ZALOGOWANY NA EBAY OD LISTOPADA ,A JAK DO TEJ PORY JESZCZE NIC NIE SPRZEDAŁEM. A WYSTAWIAM TOWAR NA SPRZEDAŻ CAŁY CZAS NAWET ŻADNEJ OFERTY NIE DOSTAŁEM.MOŻE COŚ ROBIĘ ŻLE, NIECH MI KTOŚ POMOŻE. CZEKAM NA WASZĄ POMOC I POZDRAWIAM WSZYSTKICH EBAY-OWICZÓW ORAZ ZAPRASZAM NA MOJE AUKCJE.
Pokaż cały temat
Popieram opinię o śmierci polskiego oddziału.... Częściowo jest to wina kulawego działania witryny (ciągłe komunikaty na czerwono).Myślę,że to ok.20% klęski. Reszta czyli ok.80% to brak zdolności nabywczej przygniatającej większości polskiego społeczeństwa. Pogadajcie z ludżmi zajmującym się handlem w sklepach.... Sam kiedyś taki prowadziłem...,od 1999 roku zaczęło robić się coraz gorzej.Utrzymuję kontakt ze znajomymi w Polsce-wszystkim wiedzie się coraz gorzej-społeczeństwo zostało ograbione z dochodów dlatego nie mają czego wydawać...a ci,którzy jeszcze mają-robia to w Paryżu a nie u Was...,niestety... Możemy tylko "podziękować" polskim genialnym politykom za sprowadzenie polskiej ekonomii na samo dno gospopdarki. Od pewnego czasu mieszkam w Anglii (brudnej,zaniedbanej i sprawiajacej wrażenie cofnięcia w czasie o ok.40 lat-gdybym tu nie był nigdy nie uwierzyłbym w to co sam tu piszę...) Jest jednak pewna różnica dla której warto tu być... Mianowicie społeczeństwo tu ma masę pieniędzy do wydania i robi to....,nie na remonty,nie na inwestycje.Aglicy wydaja pieniądze jak szaleni na jedzenie (ich "takeaway"-e w Polsce upadłyby nazajutrz po otwarciu-za sprawą Sanepidu i klientów.Lokale wyglądają jak żywcem wyjęte z tzw.GS-ów Polski lat 60-tych...tragedia....) i inne cele typowo konsumpcyjne.Tu najbardziej zaniedbany biznes przynosi min.500 funtów tygodniowo,netto.... Podsumowując:tak długo jak politycy nie dadzą ludziom zarobić ludzkich pieniądzy a nie ochłapów z ich stołu-tak długo nie ruszy Polska gospodarka i my będziemy narzekać. Tak na marginesie to opodatkowanie jest tu ok 4,5-krotnie niższe...Płacę tu ok.10% a w Polsce od tych zarobków płaciłbym ok.45%. Minimalnym zarobkiem jednego dnia (8 godzin po 5,05 funta brutto /godzinę) opłaca się tu tydzień utrzymania całej rodziny..... To chyba wszystko wyjaśnia..... A co do odpowiedzi o cenach....to niech kolega lepiej wskaże gdzie można ukraść bezkarnie coś a potem to sprzedawać za grosze.... Pozdrawiam wszystkich.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań