Pytanko o moneybookers.com

Witam serdecznie wszystkich!!! Mam zamiar kupić towar na www.ebay.co.uk(Wielka Brytania), akceptowaną formą płatności jest przekazanie pieniędzy(funtów) przez www.moneybookers.com. Jednak nie wiem czy na konto moneybookers mam przelać funty, czy złotówki. Może ktoś korzystał z tego serwisu i wie? Ja nie mam pojęcia. A w pomocy tego serwisu nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
Pokaż cały temat
Cześć Zanim zaczniesz korzystać z moneybookers porządnie się zastanów i przejrzyj dokładnie ich stronkę. Po angielsku i po polsku. Ja mogę powiedziecić jedno to OSZUŚCI jak mało czytaj Ogólne warunki pkt 8.3 Moneybookers nie będzie ponosić odpowiedzialności za roszczenia dopóki nie będą one wynikiem naszego niedopatrzenia, umyślnego błędu lub oszustwa. Firma w żadnym wypadku i pod żadnym pozorem nie będzie odpowiedzialna za uszkodzenia lub straty, w tym między innymi za szkody bezpośrednie, pośrednie, wynikające, specjalne, przypadkowe lub szkody karne prawdopodobnie lub przypuszczalnie wynikające z lub spowodowane następującymi sytuacjami:# błędami lub pominięciami w zawartości witryny... W ang. wersji są to General Terms & Conditions i NIE MA!!! tam żadnego artykułu precyzującego warunki withdrawalu. Istota działania mb polega na tym, że wiedząc, że do "Paypala" należy tylko 45 państw stara się być atrakcyjny dla tych, którzy z PP korzystać nie mogą. Przedtawia konkurencyjną taryfę opłat i rzekome korzyści. TO CO NAJISTOTNIEJSZE NIGDZIE NIE ZOSTAŁO ZAPISANE, BO NIE MA ŻADNEJ NOTY O TYM PRZEZ ILE BANKÓW PRZEJDĄ PIENIĄDZE PRZY WYCOFYWANIU DO BANKU ODBIERAJĄCEGO I JAKIE BĘDĄ TO PRZELEWY (ELEKTRONICZNE CZY TELEGRAFICZNE), O TYM, ŻE WSZYSTKIE POSZCZEGÓLNE BANKI MOGĄ POBIERAĆ WLASNE PROWIZJE ZA POSREDNICTWO ODLICZJĄC JE Z KWOTY PRZELEWU ORAZ O TYM, ŻE BANK OBIERAJĄCEGO MOZE RÓWNIEŻ ZA ACEPTACJĘ PRZELEWU TELEGRAFICZNEGO POBIERAĆ WŁASNĄ PROWIZJĘ. Mnie wycofanie pieniędzy na konto sprzedawcy w Stanach kosztowało 100 zł plus koszty mb moje i jego. Masę nerwów i niedokończoną transakcję. Pieniądze przeszły przez 3 banki by trafić wreszcie do banku w Stanach, który zgarnął swoje za przyjęcie przelewu tegraficznego. Korzystając z Multibanku wydałabym ok 30zł w Polsce i 15 za akceptację przelewu. Swoją drogą i tak miałam szczęście, bo na zagranicznych forach naczytałam się sporo o ludziach, ktorym kasa po prostu "rozpłynęła się" przy wycofywaniu. Może na terenie Europy, jeśli ma się szczęście i pieniądze nie będą zaliczać wszystkich banków po kolei to można zaoszczędzić. Tylko, że do większości krajów Europy można wysłać list wartościowy z gotówką (tylko nietkóre kraje nie akceptują cashu) bądź przekaz pocztowy (IMPO). http://www.cennik.poczta.lublin.pl/help/help_zagr.html#z_warto http://www.cennik.poczta.lublin.pl/help/help_zagr.html#z_przekaz Oczywiście żadnej rekompensaty zgodnie z pkt 8.3 ze strony moneybookers nie otrzymałam. Przecież ich credo to "Twój portfel w internecie" tzn. w naszej kieszeni, więc pozwól nam i innym korzystać z niego. Pozdrawiam serdecznie
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay