Przedmiot niezgodny z opisem

smok510
Użytkownik
Witam wszystkich Jakiś czas temu zakupiłem laptopa w Niemczech jako pełnowartościowy produkt. Jednak kiedy przyszedł okazało się że system był aktywowany (co akurat mi nie przeszkadzało mimo że sprzedawca deklarował że nie był aktywowany) oraz jak się okazało na drugi dzień po jego otrzymaniu również kamerka nie działa. Po rozmowie ze sprzedawcą kazano mi go wysłać do serwisu. Oczywiście mam wszystkie imeile z korespondencją od samego początku więc nie będzie problemu z tym jednym w którym sprzedawca deklaruje upewniając mnie o 100% sprawności sprzętu który był nowym. Tyle że jak się okazało prawie po 2 miesiącach w w naprawie nadal go nie mam. Napisałem więc do Acera w Niemczech a oni odpisali że komputer jest nienaprawialny i mam otrzymać od sprzedającego moje pieniądze , tyle że po wysłaniu sprzedawcy tej korespondencji , drugi dzień milczy , więc chciał bym zapytać jak to tutaj na ebay się załatwia zgłaszając taką sprawę i co mogę z tym zrobić kiedy produkt był od samego początku niezgodny z opisem tyle że zależało mi na komputerze w trybie natychmiastowym z racji wykonywanego zawodu informatyka
Pokaż cały temat
ja bym otworzył spór tak jak pisze stamps222, ale jako nie zgodny z opisem
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay