Problem ze sprzedawca

Witam, W ubieglym miesiacu kupilam kule sniezna z pozytywka z USA. Towar byl zle zapakowany, bez odpowiednich zabezpieczen i ostrzezen o jego delikatnosci. W efekcie doszedl do mnie calkowicie popsuty - rozwalony. Nadaje sie tylko do kosza. Poniewaz jest to rzecz kolekcjonerska, w dodatku duza i ciezka, kosztowala mnie niemalo pieniedzy. Sprzedawca nie poczuwa sie do winy, jakoby zle zapakowal towar i jasno dal mni do zrozumienia, iz na zwrot pieniedzy nie mam co liczyc. Zglosilam problem do PayPala. Pierwszy raz mam do czynienia z taka sytuacja. Czy PayPal moze 'zmusic' jakos sprzedawce do zwrotu pieniedzy? Czy mam jedynie liczyc na sumienie sprzedawcy i jego dobra wole do wspolpracy, ktorej mu najwyrazniej brak? Z gory dziekuje za odpowiedz. Sczesliwego Nowego Roku!
Pokaż cały temat
Dziekuje za szybka odpowiedz. Jak juz wspomnialam wczesniej, pierwszy raz mam stycznosc z podobna sytuacja. Zglosilam juz problem do PayPala, iz towar jest nie zgodny z opisem, ale mam czekac do 20 dni na odpowiedz od sprzedawcy. Czy moge to jeszcze jakos zmienic do rangi roszczenia? Jezeli tak, to jak to zrobic? Pozdrawiam serdecznie.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay