Problem ze sprzedawca

Witam, Moj problem polega na tym, ze okolo 2 tygodni temu kupilam gre na nintendo jako prezent dla dziecka. Zalezalo mi na czasie wiec poprosilam sprzedawce zeby przeslal mi rachunek do zaplaty na konto. Pozniej jednak doszlam do wniosku, iz PayPalem bedzie szybciej, bo pieniadze dostanie od razu. Przeprosilam za klopot i poprosilam o nowy rachunek na PayPal z wyjasnieniem sytuacji. Zaznaczam iz sprzedawca podawal PayPal jako forme platnosci. Wyslalam 7 maili po niemiecku (towar zakupilam podobno z Niemiec)i angielsku w tej sprawie ale on udawal ze nie rozumie o co chodzi i w dalszym ciagu przysylal mi tylko numer konta. W koncu jak chcialam transakcje anulowac, bo juz kupilam inny prezent (jak mowilam zalezalo mi na czasie) zrozumial o co chodzi i przyslal mi numer swojego PayPala. Pozniej powiedzial, ze jak wystawie mu pozytywna opinie to anuluje transakcje. Powiedzialam, ze O.K, ale niech on zrbi najpierw to samo dla mnie. Na to on ze ja wogole nie znam zasad eBaya a on nie ma zadnego powodu zeby dawac mi taki komentarz i zglosil Problem do eBaya. Jestem spokojna i uczciwa osoba i zeby sie nie klocic jestem gotowa zaplacic mu za te gre chociaz juz jej nie potrzebuje, ale on wciaz znie glupa nie wysalajac mi nowego rachunku tylko wciaz ma do mnie jakies pretensje. Rowniez sprzedaje i kupuje i wiem ze to tylko kwestia dobrej woli zeby anulowac transakcje ale mu jej brak. Jak moge sobie z nim poradzic, badz dostac od niego wreszcie nowy rachunek na PayPala wdedy przesle mu te kase bez problemow (probowalam przeslac pieniadze na adres ktory mi podal ale nie wiem czemu nie moge zrealizowac tej transakcji. Jesli ktos wie co moge zrobic w tej sprawie prosze o kontakt. Musze tu dodac iz sprzedawca nie jest uczciwy bowiem zarejestrowany jest w Chinach i stamtad wysyla towar a mowi iz z Niemiec. Poza tym ma juz 3 negatywne opinie na 19 sprzedanych rzeczy. Pomocy!
Pokaż cały temat
Daj sobie spokoj i szanuj swoj czas. Wyglada na to ze sprzedawca broni sie przed toba - nie zmusisz takiego sprzedawcy aby ci sprzedal szczegolnie ze mieszka tak daleko. Wystaw mu opinie aby ostrzec innych np. ze "bardzo trudny kontakt". Sprzedawca nie moze ci wystawic negatywnej opini.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay