Problem z urzedem celnym

Witam. Wygralem 7 paczek z 275 na tej aukcji: http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=320183317267&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=011 Dostalem zawiadomienie od urzedu celnego, ze przyszly paczki, jednak nie bylo to 7 paczek po 2kg tylko 14 po 1kg. Kazali mi przedstawic wydruki z paypala i ebaya. W podsumowaniu zamowienia na ebay`u i paypalu mam wyraznie zaznaczone, ze zaplacilem za 7 paczek. To, ze to ma byc lacznie 14kg i okolo 320 plyt nie, to jest tylko w opisie aukcji. Urzad celny nie ma ode mnie dokumentow, ktore by stanowily upowaznienie do wydania mi 14 paczek, moge otrzymac tylko 7. Wystarczy jesli bede mial jakis dokument swiadczacy o tym, ze mialo to byc taka waga lub tyle sztuk. Jak mam sie ratowac? To, ze mi sprzedajacy wysle maila, ze wyslal w ten sposob to im to nie wystarcza. Czy Ebay jest mi jakos wstanie pomoc? Nie wiem nawet jak sie z nimi skontaktowac poniewaz nie ma nigdzie takiego tematu, zeby moc wyslac im wiadomosc.
Pokaż cały temat
Dzieki za zainteresowanie problemem. Ja nie wiedzialem, ze otrzymam 14 paczek. Myslalam, ze 7 albo 1 laczna (jesli by byla 1 laczna to celnicy powiedzili mi, ze beez problemu odprawili by paczke). Nie wiem dlaczego sprzedawca rozdzielil to na kilogramy. Chodzi o to, ze na papierach z paypala mam platnosc za 7 sztuk. Z wydruku podsumowujacego z ebaya tez mam napisane, ze wygralam 7 sztuk. Informacja, ze to ma byc taka waga lub tyle sztuk jest tylko w opisie aukcji. A liczy sie wlasnie waga albo ilosc sztuk. Celnicy chca zebym to jakos ladnie poskladala i udowodnila im jakims dokumentem, ze te 14 paczek to jak te 7.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań