Paypal - ebay - transakcje zagraniczne

nawrota
Użytkownik
Kupilem rpzedmiot w Niemczech i koszt wysylki do Polski to 20euro. wiec pomyslalem ze jezeli mam rodzine w Niemczech to moga mi wyslac do tej rodziny ten przedmiot i wtedy zaplace nie 20euro tylko 5euro za przesylke. Teraz jest taki problem, ze jak chcialbym zaplacic przez Ebay i PayPal musze zalpacic tak jakbym wysylal do Polski czyli 20euro za przesylke. Wiec mam takie pytanie czy jak zaplace bezposrednio z konta paypal na konto mailowe paypal tego uzytkownika czy bede mial jakies podstawy do tego zeby potem w razie nieuczciowsci tego sprzedajacego czyli mimo dostarczenia piniedzy na jego konto on powie ze ich nie dostal i nie wysle towaru bo przelew byl bezposredni z konta na konto a nie przez Ebay. Moge potem jakos domagac sie sprawiedliwosci?
Pokaż cały temat
1.czy podales przy zaplacie ze to za aukcje Ebay? 2. co pisze przy tej transakcji na twoim koncie Paypal? 3. Podaj mu numer transakcji (wyslij wiadomosc przez Ebay) i date i napisz ze wg. twojego Paypala pieniadze sa na jego koncie pod tym numerem i prosisz o wysylke.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay