Opłaty za wystawienie aukcji i konto Paypal - Czemu tak wysoko !!! SWINSTWO

Witam. Parę dni temu wystawiłem mój pierwszy przedmiot na ebayu.co.uk. Duzo słyszałem o tym ze są niskie opłaty więc postanowiłem spróbować. I sie rozczarowałem. Po pierwsze za wystawienie aukcji zapłaciłem 10 zł(za samą aukcje bez zadnych dodatkowych opcji). Po dwóch dniach od wystawienia telefon sprzedałem za 270 funtów. Zapłaciłem od tego prowizje bodajże az 35zł. Dopiero jak otrzymałem wpłate od klienta to sie przeraziłem. Paypal pobrało ode mnie 11 funtów. Następnie wyskoczył komunikat czy chce przelac te pieniadze na saldo w polskiej walucie czy ma zostac utworzone dodatkowe konto z walutą w funcie. Przy tym pojawiła sie kwota 1170. Więc zdecydowałem sie na tą pierwszą opcje. A tu nagle patrze na kwote i pojawiła sie suma tylko 1123 zł policzyli po kursie 4,30!!! Czy to nie świnstwo i złodziejstwo w biały dzień. Więc po tych wszystkich opłatach okazało sie ze nic nie zarobiłem(10 zł za wystawienie, 35 prowizja, ok.50zł prowizja Paypal + ok. 55 zł straty na przewalutowanie) Razem to daje 150zł na jednej transakcji. Czy ktos mi moze powiedzieć czy idzie w jakis sposób sie dorobic wystawiając na ebayu i przymując płatności Paypal. Bo ja juz sam nie wiem... moze cos robie nie tak...

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

chinese honest website http://www.elertrade.com he is my old customer,and he will give you a satisfied answer.
lukweg
Użytkownik
da sie
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań