Niemcy nie wysłali książki - jak zareklamować?

Chciałem zareklamować, ale nie mogę, bo ponieważ kupiłem to na niemieckim e-bayu, konieczne jest złożenie skargi e-bayowi niemieckiemu. Problem w tym, że na niemieckiego e-baya, w przeciwieństwie do polskiego nie mogę się zalogować. No to jak w takim razie mam złożyć tę skargę???

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (7)

Odpowiedzi (7)

chodzi o tego sprzedawce co ma ponad 40 tys komentarzy? zostaje tylko wystawienie negatywa, zwrotnego nie dostaniesz na przyszłość płać tylko i wyłącznie PP
NapisałeS ..Czyli jak to rozumieć?" Płacić TYLKO poprzez paypal, Ty tu jesteś od 2 lat i nie wiesz o tym.
Napisałeś:,,Ten cwaniaczek ma takich komentarzy już 45!" A jak myślisz po co jest ten system komentarzy? Jak nie znasz zasad gry w ruletke to nie siadaj do stołu
Czyli jak to rozumieć? Że wg serwisu ebay Niemiec może oszukać Polaka? Bo Polak = złodziej, a Niemiec = uczciwy?? Zamówiłem 2 książki wysłali jedną. Nawet na paragonie, który był do książki dołączony jest tylko jedna książka wpisana (i właśnie przez ten paragon nie zareagowałem od razu, bo pomyślałem, że drugą doślą póżniej). Tutaj nawet nie ma nic do rozpatrywania. Rozumiem, że byłoby coś zagmatwanego itd., to ci z ebaya mogliby tłumaczyć, że "sprawa jest skomplikowana", że "nie wszystko do końca jasne",a tu przecież wszystko jak na tacy. Chyba lepiej jak zgłoszę to policji, bo ebay liczy na że oszczędzę ebayowi roboty, że w końcu się zniechęcę widząc kompletne olewajstwo sprzedawcy i samego ebaya. Co mi z tego, że mogę wystawić negatywny komentarz? Ten cwaniaczek ma takich komentarzy już 45! Najwięcej przejmie się jednym więcej...
sporu nie otworzysz, bo nie płaciłeś PayPal'em,
No właśnie... Zakupiłem dwie książki - jedna zapłacona PayPalem, druga przelewem. W poniedziałek dostałem przesyłkę i była tam tylko ta książka, za którą zapłaciłem PayPalem (za tę opłaconą przelewem również dostałem maila "Dziękujemy za wpłatę"). Wyslałem do tego sprzedawcy z 7 maili, ale ani na jednego maila nie dostałem odpowiedzi. Nie wiem, jak otworzyć spór, kiedy nie płaciłem poprzez PayPal...
jesli płaciłeś PayPal-em otwórz spór (zakładka konto nast. centrum rozstrzygania) wpisujesz nr aukcji, system przekieruje na PayPal wpisujesz nr transakcji i piszesz powód po niemiecku)
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań