Nie moge kupic towaru!!!

pawex20
Użytkownik
Wyskauje jakis smieszny błąd... Przepraszamy. System, do którego próbujesz uzyskać dostęp, jest obecnie nieosiągalny lub nie mógł zrealizować Twojego żądania. Możesz spróbować ponownie zgłosić swoje żądanie lub wybrać jedną z następujących opcji. Chce kupic ale system mi nie pozwala. Od czego moze to byc spowodowane? Ktos cos wie? Ten Ebay zaczyna mnie wkurzac...same problemy:/

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (5)

Odpowiedzi (5)

meryibra
Użytkownik
Z pytania nie wynika na którym ebayu licytowałeś. Jeżeli na polskim, to powód jest taką samą tajemninicą jak to ile szarych komórek posiadają polscy posłowie razem wzięci (tzn.: pracujących szarych komórek. Natomiast jeżeli byłeś zalogowany na polskim ebayu, a lizytacja odbywała sie na nie-polskim, to faktycznie mogłeś nie byc zweryfikowany, ale jest też inna możliwość: polski ebay bardzo często dokonuje takiej przedziwnej operacji, że w wyszukiwarce pokazuje jakiś przedmiot, ale kiedy chcesz wejść na aukcję, to wyświetla taki komunikat, o jakim piszesz. Na to szczęśliwie jest pewien sposób: trzeba zapisać "tytuł" aukcji, zalogować się na ebay.com, co.uk, de itp. i wpisać w jego wyszukiwarce tytuł aukcji (ustawiając opcję szukaj na całym świecie). Z tamtych stron wejdziesz na stronę aukcji bez problemu.
Na tym drugim forum (dyskusyjnym) Andrzej Pomocny wypowiedzial sie na temat tej wiadomosci. Jesli masz cierpliwosc to poszukaj oryginalu...ale o ile pamietam to wiadomosc ta jest uzywana w przypagku "inne" i moze byc uaktywniana przez dosc szerokie spektrum przyczyn. Jedna z nich jest brak weryfikacji uzytkownika tzn. uwierzytelnienia danych (np.adres,nazwisko) czego dokonuje sie przez podanie numeru swojej karty kredytowej a nawet przeslanie faksem rachunku za elektr, gaz, karte lub podobnego dokumentu gdzie nazwisko i imie i adres sie zgadzaja z tymi podanymi na Ebay i na karcie kredytowej. Kiedys, kiedys, aby kupowac, nie trzeba sie bylo weryfikowac ale krotko po otwarciu nieweryfikujacego ebay.pl i kilku incydentach z niepowaznymi uzytkownikami - glowne Ebaye wprowadzily weryfikacje dla wszystkich. Jesli sie rejestrowales w tamtym okresie i teraz probujesz cos kupic to w "my Ebay" znajdz zakladke do weryfikacji, poszukaj w pomocy (bylo o tym gdzies na forum) lub moze dobra dusza podpowie tutaj i.... zweryfikuj sie. http://members.ebay.com/aboutme/Stamps222
gajwer22
Użytkownik
ale jak to zweryfikowany??? Co to ma znaczyć?? Zarejestrowałem się, nie było mowy o żadnej "weryfikacji", elegancko się zalogowałem, a tu ten zasrany serwis mi nie pozwolił kupić po taniutkiej cenie pakietu filmów, na który się napalałem od paru dni - SKANDAL!!!!!!!!! Gdybym miał za używanie tego serwisu płacić jakieś pieniądze to już bym się domagał zwrotu! Jednak na razie jak dla mnie eBay przy Allegro to g**** - durny wolny i zapchany serwer (a mam Neostrade 512, więc dobre łącze), nieczytelne to menu i aukcje (w Polskim eBayu nie można oczywiście posortować po cenach itd., jak poszukasz "na całym świecei" to już możesz...), jakieś głupoty z tymi komunikatami - kiedyś chciałem wysłać parę zapytań, to też nie mogłem przez identyczny komunikat a potem nagle mogłem...co to do cholery ma znaczyć???? Myślałem, że eBay to jakaś poważna firma, widać pomyliłem się... Szkoda mi tych filmów jak cholera...
moze nie jestes zweryfikowany...
...ale odpowiedzi coś nie widac 😞
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay