Witam,
Kupiłem przedmiot od sprzedawcy z Austrii - link do aukcji: http://cgi.ebay.pl/1-9-Warriors-9003-XX-Grenadier-Ardennes_W0QQitemZ350315226910QQcmdZViewItemQQptZS...
W warunkach aukcji jako akceptowane formy płatności podany jest PayPal i przelew bankowy oraz w opisie przedmiotu prośba o nie dokonywania płatności zanim sprzedawca nie prześle instrukcji na ten temat.
Otrzymałem mailem tę instrukcję i tu zdziwiłem się ogromnie - sprzedawca prosi o dokonanie płatności przelewem i podaje numer konta bankowego.
Nie bardzo uśmiecha mi się zaakceptować tę formę płatności bo jest i droższa i mniej bezpieczna - sprzedający podejrzewam że chce uniknąć zapłacenia prowizji za otrzymanie pieniędzy.
Czy sprzedający ma prawo narzucić mi formę płatności czy to tylko i wyłącznie ja o tym decyduję (oczywiście w ramach form płatności dostępnych dla danej aukcji)?
Jeśli decyzja leży po mojej stronie co radzicie - odpisać że mogę się jedynie zgodzić na PayPal i bez względu na jego odpowiedź czy ewentualne protesty zapłacić właśnie przez PayPal.
Pozdrawiam wszystkich i proszę o szybką odpowiedź.
Artur