Ludzie Dobrej Woli! Pomóżcie!!! ....Plizzzz...

Jestem nowa na eBay (czyt. zielona zupełnie). Kilka dni temu udało mi się wygrać pierwszą licytację (sprzedawca wiarygodny i sprawdzony- kupowałam od niego poza eBay-em). Moja radość nie trwała jednak długo bo za wylicytowany towar zapłaciłam od razu przez PayPal bezpośrednio ze strony eBay (towar + przesyłka) a tymczasem na poczcie czekał na mnie e-mail od sprzedawcy, w którym informuje mnie, że płatności za wylicytowany przedmiot mogę dokonać jedynie poprzez załączony link... Co ja mam teraz biedna począć?!... Zostawiłam to pytanie sprzedawcy ale do dziś nie dostałam żadnej odpowiedzi ani info o wpłynięciu kasy na konto sprzedawcy ani o przygotowaniu wysyłki. Doradźcie: powinnam czekać na rozwój wypadków czy zapłacić 2 raz (przez link) i dochodzić zwrotu pierwszej płatności z PayPala? Inne opcje?...
Pokaż cały temat
Napisałaś ,,5)W celach "testowych" inną wygraną aukcję (inny sprzedawca ale firma działająca na identycznych zasadach) opłaciłam z linku (suma niewielka, ryzyko również)..." To też jest ryzyko, logowanie do kont a co za tym idzie podawanie haseł poprzez podejżane linki może spowodować poznanie haseł przez potencjalnych złodziei. Tu nie ma co kombinować- płacić poprzez PP ze strony aukcji, mieć ograniczone zaufanie do meili z poczty zewnętrznej. Z tą zielonąBlądynką to był żart, to że prosiłaś o porade świadczy że jesteś rozsądna. pozdrawiam
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań