Kupiłem przedmiot, wysłałem pieniądze, konto użytkownika zostało zablokowan

Witam! Mam pewien problem, kupiłem 2 przedmioty od pewnego użytkownika ebay (294pozytywy w ostatnim miesiacu, 10 negatywow/750 pozytywow ostatnie 12 miesiacy, 18 negatywów przez 18 miesiacy). Wysłałem pieniądze przez paypal, gość odpisał że przedmiot został wysłany. Po 2 dniach przychodzi mi 5 wiadomości od ebay pod tytułem "MC015 Ważny komunikat od Działu Bezpieczeństwa eBay" gdzie informują mnie że aukcje zostały administracyjnie zakończone, odradzają mi zakupy z tym sprzedającym oraz proponują abym próbował odzyskać pieniądze... Co mam robić w takiej sytuacji kiedy pieniądze już wysłane? Pozdarawiam. enemis21
Pokaż cały temat
naprzód otwirasz spór, nast. wymieniasz w sporze uwagi, spostrzeżenia ze sprzedającym, pod warunkiem że wogule się odezwie, jeśli jego odpowiedź Cię nie satysfakcjonuje eskalujesz do rangi roszczenie (oczywiście są ramy czasowe, aby zdążyć przekształcić - info dostaniesz od serwisu na mejla) i tym zajmuje się PayPal. W jednym i drugim przypadku (spór i roszczenie) można w dowolnym momencie zamknąć jeśli paczkę otrzymasz.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań