Kupiłem przedmiot, wysłałem pieniądze, konto użytkownika zostało zablokowan

Witam! Mam pewien problem, kupiłem 2 przedmioty od pewnego użytkownika ebay (294pozytywy w ostatnim miesiacu, 10 negatywow/750 pozytywow ostatnie 12 miesiacy, 18 negatywów przez 18 miesiacy). Wysłałem pieniądze przez paypal, gość odpisał że przedmiot został wysłany. Po 2 dniach przychodzi mi 5 wiadomości od ebay pod tytułem "MC015 Ważny komunikat od Działu Bezpieczeństwa eBay" gdzie informują mnie że aukcje zostały administracyjnie zakończone, odradzają mi zakupy z tym sprzedającym oraz proponują abym próbował odzyskać pieniądze... Co mam robić w takiej sytuacji kiedy pieniądze już wysłane? Pozdarawiam. enemis21
Pokaż cały temat
Ale skąd mam wiedzieć że gość mi nie wysłał tej przesyłki? Bo właściwie to nie wiem na jakiej podstawie i dlaczego przysłali mi tego e-maila, tzn. dlaczego ten gość jest nie tak. Piszesz że w ciągu 45 dni, czyli mogę spokojnie poczekać te 20 dni na paczkę a jakby coś zgłosić dopiero wtedy spór i pieniądze otrzymam spowrotem? Płaciłem logując się na e-baya->zapłać za przedmioty->i tam z okna ebay logowałem się do swojego konta paypal i potwierdziłem przesłanie płatności.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań