Kto dostaje kasę za ubezp. i kto mi wtedy odda ją jak towar nie dojdzie

Jeśli wybieram ubezpieczenie (opcjonalnie), to do kogo trafiają te pieniądze? I kto mi odda pieniądze, jeśli towar zaginie? Dziękuję bardzo, tak samo jak za odpowiedzi na moje poprzednie pytanie.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (3)

Odpowiedzi (3)

chinese honest website http://www.elertrade.com he is my old customer,and he will give you a satisfied answer.
Pieniadze za ubezpieczenie opcjonalne (tak samo jak i za obowiazkowe zreszta) trafiaja do tego komu je wplacisz czyli najprawdopodobniej do sprzedawcy. Podaj numer aukcji to zobaczymy... Rowniez ewentualne odszkodowanie wyplaca ten kto pieniadze za ubezpieczenie otrzymal czyli najprawdopodobniej w twoim wypadku, sprzedawca. Pisze "najprawdopodobniej" poniewaz skapa ilosc informacji z twojej strony zostawia furtke na mozliwosc ubezpieczenia przez strony trzecie: niektorych kurierow lub serwisow escrow. Podanie numeru aukcji ulatwi nam precyzyjniejsza odpowiedz. Z reguly jednak jest na Internecie tak jak w zyciu (Internet to tez czesc zycia, zreszta) np. z ubezpieczeniem przesylki na poczcie, samochodu, zdrowia, zycia itp: ten ktory wzial pieniadze lub pobiera skladki wyplaca odszkodowanie w momencie powstania szkody.
Stary nie gniewaj się ale Ty chyba udajesz.Jeśli nie udajesz to nikt i nic nie jest w stanie Ci pomóc.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań